ImportantLocal

LOCAL | Patru poliţişti din Botoşani sunt cercetaţi penal fiindcă au înşelat Ministerul Administraţiei şi Internelor

Patru poliţişti botoşăneni sunt cercetaţi pentru înşelăciune,fals şi uz de fals. Aceştia sunt acuzaţi că au păcălit Ministerul Administraţiei şi Internelor cu banii de chirie, decontaţi acestora. Prejudiciul se ridică la 20.000 de lei.

Patru poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani(IPJ), subofiţerii, Marius Cezar A., Marian H, Lucian M. şi Ilie Cătălin C. sunt cercetaţi penal pentru înşelăciune.

Aceştia ar fi primit ilegal de la Ministerul Administraţiei şi Internelor peste 20.000 de lei, pentru a-şi plăti chiriile. În urma unui control intern din anul 2012 în cadrul IPJ pe linia decontărilor de chirii şi transport, au fost depistaţi cei patru poliţişti că au primit compensări pentru chirie însă fără niciun document justificativ actualizat.

Propriu-zis, aceştia au folosit contracte de închiriere mai vechi, fără să fie reînnoite, pentru a continua să obţină bani de la stat pentru decontarea chiriei. Contractele nici măcar nu erau înregistrate la Administraţia Finanţelor Publice aşa cum prevede legea.

Trei dintre aceştia au restituit banii statului, drept pentru care s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Unul dintre aceştia nu a returnat banii, aproximativ 14.000 de lei, iar conducerea IPJ a contestat neînceperea urmăririi penale.

Citeste mai mult: adev.ro/n6nf4y

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page