Stiri

NATIONAL | Cum a încercat un polițist să măsluiască un accident rutier grav pe care l-a provocat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat, ieri, trimiterea în judecată a unui agent de poliţie acuzat că s-a urcat băut la volan şi a provocat un grav accident rutier, victimă fiind chiar soţia acestuia.

Deși victima a ajuns în stare gravă la spital, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale şi necesitând aproape o lună şi jumătate de îngrijiri medicale, şi apoi şi-a retras plângerea, procurorii l-au dat pe agentul de poliţie pe mâna judecătorilor, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

A sunat la 112 şi a încercat să susţină că nu el era la volan

Inculpatul se numeşte Florin Cristi Tabarcea, are 30 de ani şi este din municipiul Suceava.

Accidentul de care este acuzat s-a petrecut la începutul acestui an, în noaptea de 14 spre 15 ianuarie.

Agentul principal Tabarcea, pe atunci la secţia de poliţie Dumbrăveni, conducea un autoturism BMW, înmatriculat în Bulgaria, se arată în rechizitoriul înaintat instanţei de judecată.

Era aproape de miezul nopţii, când în curbele dintre Udeşti şi Vereşti, poliţistul, care era în maşină cu soţia sa şi încă o tânără, a scăpat controlul volanului şi s-a răsturnat.

Cel mai grav rănită a fost soţia polițistului, care a fost transportată de urgenţă la spital.

Potrivit scenariului conturat de procurori, Florin Cristi Tabarcea a sunat la 112, a anunţat evenimentul, pentru a fi trimisă o ambulanţă la faţa locului, însă s-a prezentat sub un alt nume.

Ulterior, când au ajuns poliţiştii de la Rutieră de la faţa locului, agentul Tabarcea le-a spus că nu el a fost la volan, ci o altă persoană, despre care însă nu a putut oferi detalii.

1,80 la mie alcool în sânge

După cercetarea la faţa locului, poliţistul de la Dumbrăveni a fost dus la spital, pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatele: 1,55 la mie, la prima probă, 1,45 la mie, la cea de-a doua.

Pentru că din momentul producerii accidentului şi cel al recoltării probelor de sânge au trecut în jur de două ore, procurorul de caz a solicitat o calculare teoretică a alcoolemiei, iar specialiștii de la Medicină Legală au stabilit că polițistul Tabarcea avea la ora producerii accidentului o alcoolemie de 1,80 la mie în sânge.

În faţa procurorului, în cele din urmă, agentul Florin Cristi Tabarcea a recunoscut că s-a urcat băut la volan.

Dosarul a fost înaintat ieri Judecătoriei Suceava, până la o soluţie definitivă, agentul de poliţie, în prezent detaşat la secţia din Burdujeni, bucurându-se de prezumţia de nevinovăţie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page