SANATATE | Hraneste-ti pielea cu ceai verde! Beneficiile ceaiului verde asupra pielii
Ceaiul verde a devenit must-have-ul sanatatii in urma cu foarte mult timp, insa pe zi ce trece, descoperim efecte uimitoare pe care aceasta bautura le are asupra organismului si frumusetii. Faptul ca actioneaza ca un protector natural al pielii impotriva razelor ultraviolete ale soarelui si ca previne cu succes cancerul de piele reprezinta doar doua dintre multiplele beneficii pe care cel mai popular ceai din lume le are asupra sanatatii pielii.
Ceaiul verde protejeaza pielea de ultraviolete si previne cancerul de piele
Fie ca este aplicat direct pe piele sau consumat zilnic, pe post de revigorant matinal, ceaiul verde isi pastreaza efectele profilactice impotriva arsurilor solare si al riscului de cancer de piele.
Efectul benefic este datorat catehinelor, compusi naturali din ceai care au multiple beneficii antioxidante si antiinflamatorii asupra pielii.
Specialistii au demonstrat ca ceaiul verde poate fi o alternativa naturala eficienta la lotiunile de protectie solara cu factor de protectie. Aplicat pe piele cu cel putin 30 de minute inainte de expunerea la soare, ceaiul filtreaza cu succes razele UV si tine la distanta de pielea ta radiatiile nocive ale soarelui.
Consumat constant, ceaiul verde scade semnificativ riscul de cancer de piele, intrucat substantele antioxidante din el tin la distanta radicalii liberi si enzimele care dauneaza celulelor pielii si le predispun la malignizare.
Ceaiul verde are efect anti-aging asupra pielii
Continutul bogat de antioxidanti al ceaiului verde il transforma intr-unul dintre cei mai puternici adversari ai imbatranirii premature a pielii.
Antioxidantii hranesc celulele si fac pielea sa para mai tanara si mai frumoasa in fiecare zi.
Ceaiul verde trateaza acneea si rozaceea
Dincolo de efectul antiimbatranire si antiinflamator, ceaiul verde este si un bun antibacterian, contribuind cu succes la imbunatatirea aspectului tenului acneic. Reduce productia hormonala care predispune tenul la acnee si rozacee.
Sursa: http://sanatate.acasa.ro