Politic

NATIONAL | PNL şi PDL fuzionează. Vor avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale, care va fi stabilit pe baza unor cercetări

Dezastrul te uneşte. Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal vor lucra împreună.

Liderii celor două partide, Crin Antonescu şi Vasile Blaga, s-au întâlnit, miercuri după-amiază, la Parlament, pentru discuţii privind proiectul de unificare a dreptei.

La finalul negocierilor, cele două partide au decis să fuzioneze.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, după întâlnirea PNL-PDL, că s-a luat decizia ca cele două partide să aibă un candidat unic la Preşedinţie, care va fi stabilit pe baza unor cercetări.

UPDATE: Crin Antonescu şi Vasile Blaga vor începe la ora 17.00 negocierile pentru formarea Alianţei PNL – PDL. Din ecuaţie nu este exclusă colaborarea cu Traian Băsescu, atâta vreme cât Crin Antonescu a refuzat să supună la vot în PNL o rezoluţie privind necolaborarea cu preşedintele.

Update 13.33 – Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte demisionar al PNL, a confirmat miercuri că va lua parte la discuţiile PNL-PDL privind proiectul de dreapta, programate în cursul acestei după-amieze, informează Mediafax.

Iohannis urmează să participe şi la Delegaţia Permanentă a PNL, în cadrul căreia se va stabili data congresului extraordinar şi echipa de organizare a acestuia.

 Klaus Iohannis a fost marele absent la reuniunea de luni a Biroului Politic Naţional şi a Delegaţiei Permanente, în condiţiile în care în cursul dimineţii de luni şi-a prezentat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte.

Update 13.08 – Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că îşi doreşte o colaborare pe termen lung cu PNL şi a menţionat că se doreşte constituirea, în final, a unui mare partid de dreapta. În ceea ce priveşte candidatul la prezidenţiale, şeful PDL a spus că va fi unul singur.

 “Participăm la această discuţie deschişi. Dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu şi lung. Deci, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidenţiale din acest an, ci şi alegerile locale şi parlamentare din 2016”, a mai declarat Vasile Blaga.
El a precizat că PDL doreşte constituirea în timp a unui mare partid de centru-dreapta.
“Salutăm dorinţa PNL de a face parte din familia PPE“, a mai spus Blaga.
Totodată, preşedintele democrat-liberal a mai precizat că “nu vrem o construcţie politică împotriva cuiva, ci pentru români şi pentru România”.

Conducerea PDL a aprobat, miercuri, în unanimitate, începerea discuţiilor pentru o alianţă cu PNL. Anunţul a fost făcut de preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Planul pus pe hârtie ar urma să fie gata până la congresul PNL din iunie, eveniment în care alianţa PNL-PDL va fi validată.

Negocieri PNL – PDL vor avea loc miercuri, la ora 17.

Încă de ieri au apărut informaţii că PDL şi PNL vor să dea din nou mâna, pentru o noua alianţă politică. Cei doi vor să o lase pe dinafară pe Elena Udrea, însă aceasta spune că este gata să susţină orice prezidenţiabil care să învingă candidatul PSD.

E un fel de renaştere a alianţei DA, despre care unele surse spun că s-ar putea transforma chiar într-o fuziune a celor două partide, dar numai după 1 ianuarie 2015.
Sursa: antena3.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page