Retete

RETETA | Spumă de ciocolată cu căpșuni și mentă

INGREDIENTE:

Pentru spuma

  • 2 albusuri de ou
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 100 g smantana (33% grasime)
  • 100g ciocolata neagra

Pentru decor

  • capsuni proaspete sau proaspat congelate
  • menta
  • ciocolata rasa
  • zahar pudra

Spuma de ciocolata cu capsuni si menta este un desert foarte usor de preparat dar necesita timp. Cu toate acestea, puteti sa gatiti aceasta crema facand si altceva intre timp.

Este un fel de inghetata-crema care necesita timp de racire intre cele 3 creme pe care le combinam la final. Arata foarte bine mai ales servita in pahar transparent cu picior si decorata cu capsuni si fulgi de ciocolata.

Este un desert perfect atat vara pentru a ne racori intr-o zi torida, dar si cand avem invitati neasteptati. De fapt, este bine sa avem aceasta crema mereu in frigider.

Preparare spuma de ciocolata cu capsuni si menta
Se sparg ouale si se separa de galbenusuri. Intr-un bol inalt, se bat albusurile cu un praf de sare pana cand devine zapada. Adaugati 1 lingura de zahar si se bate din nou la viteza maxima, dupa care se pune amestecul in frigider.

Smantana se bate cu zaharul ramas, dupa care se pune si acest amestec in frigider. Topiti ciocolata intr-o baie de apa sau in cuptorul cu microunde si se raceste prin plasarea intr-un recipient cu apa rece. Se amesteca sub racire.

Se amesteca crema de albus de ou, cu smanatana si ciocolata (cele trei amestecuri) foarte bine. Se pune amestecul la frigider timp de 3 ore. Impartiti spuma finita in boluri frumoase.

Folosind o lingura umeda, puteti face chiar si forma de minge. Se decoreaza fiecare portie cu capsuni si frunze de menta proaspete. Aveti posibilitatea sa presarati pe partea de sus ciocolata rasa sau zahar pudra.

Sursa: gatitul.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page