Important

NATIONAL | Scene de groază la pușcărie! Un gardian bolnav psihic a vrut o mitralieră ca să înceapă măcelul

Se stia ca acest angajat al Penitenciarului Iasi este bolnav psihic de peste 4 ani, dar cu toate acestea a fost lasat sa lucreze in aceasta institutie de maxima siguranta.

Vineri 23 mai, in jurul orei 11.00, intr-un acces de furie acesta a vrut sa-i smulga prin violenta unei santinele pistolul mitraliera.

Poate ca este necesar sa se produca o tragedie la Penitenciarul Iasi pentru a fi luate unele masuri. Directorului Penitenciarului Iasi, Marius Vulpe, ii pasa mai mult de calitatea conditiilor in care-si ispasesc pedeapsa puscariasii de lux, cum ar fi Relu Fenechiu, decat de soarta propriilor subordonati cu care ar trebui sa faca echipa pentru a-si indeplini cu brio atributiile de serviciu. Subordonatilor le face plangeri penale sau ii taraste prin comisiile de disciplina uneori din motive inventate, ii priveaza de unele sporuri salariale la care au dreptul, iar pentru puscariasii de lux face tot posibilul ca viata in spatele penitenciarului sa fie cat mai usoara.

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a aratat ca numai cu aportul lui Vulpe a fost posibil ca Fenechiu sa beneficieze de conditii speciale de detentie, desi este inchis in regim de maxima siguranta. Camera in care este incarcerat baronul a fost renovata special inainte de sosirea lui Fenechiu. Aceasta atitudine a lui Vulpe incepe sa-si arate efectele. Deocamdata este vorba de incidente nefericite, izolate, care numai prin noroc nu s-au transformat in tragedii.

Astfel, vineri 23 mai, unul dintre angajatii penitenciarului, despre care se stia ca sufera de unele afectiuni psihice, a izbucnit intr-o criza violenta. Acesta a inceput sa strige si sa ameninte si de asemenea a intrat in foisorul unei santinele dorind sa puna mana pe pistolul mitraliera. Conform unor surse din interiorul penitenciarului, angajatul, pe nume Dragos Potoroaca, a reusit sa intre chiar in unele birouri administrative si sa-i sperie pe angajatii respectivi.

Au fost “salvati” de medicii de pe Ambulanta care au fost chemati de colegii speriati ai lui Potoroaca. Ambulanta l-a dus imediat la Spitalul de Psihiatrie Socola. Medicii de la Psihiatrie l-au internat dupa ce i-au pus un diagnostic prezumtiv de “tulburare psihotica”. Dragos Potoroaca nu mai este gardian de circa 4 ani de cand a izbucnit violent in cadrul unui episod psihotic asemanator. A fost transferat la serviciul logistic in loc sa fie pensionat. Prin urmare, directorul penitenciarului Marius Vulpe stia ca subordonatul sau este bolnav. Ca de obicei Marius Vulpe a refuzat sa raspunda apelurilor telefonice ale jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI pentru a oferi unele explicatii.

“Deocamdata nu am fost informati oficial asupra incidentului. Dupa ce vom fi informati, vom proceda in consecinta. Putem sa va spunem ca angajatii penitenciarului sunt evaluati anual fizic si psihic de medicii de specialitate pentru a se vedea daca sunt apti sa-si indeplineasca atributiile de serviciu”, a declaratGabriela Topoliceanu, purtatorul de cuvant al penitenciarului.

Mult mai grav este faptul ca sefa de serviciu a lui Potoroaca a facut mai multe rapoarte catre director in care a aratat ca acesta nu-si poate indeplini atributiile de serviciu, din cauza afectiunilor de care sufera, dar Marius Vulpe le-a ignorat intr-un mod absolut suspect. In urma cu aproximativ 10 ani, un alt angajat al penitenciarului, suferind chiar de aceleasi afectiuni (pe nume Petrica Ailoaie), a fost pensionat dupa prima manifestare de acest gen. Potoroaca se afla la a treia manifestare de acest gen, fiind internat de fiecare data la Psihiatrie, dar continua sa fie acoperit de directorul Marius Vulpe. Vom reveni!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page