EducatieImportant

EDUCATIE | Săptămâna aceasta încep cele mai grele evaluari pentru mii de elevi

Din acest an, elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor sustine teste la Evaluarea Nationala (EN), iar Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a si publicat modele de teste suplimentare. Asta pentru a-i ajuta pe elevi sa se pregateasca mai bine de evaluari.

Acestea vor demara începând cu miercuri, 28 mai 2014. De precizat ca notele la aceste teste nu vor fi trecute in catalog, evaluarile urmand sa se desfasoare in clasa, iar elevii nu vor fi separati cate unul in banca. Testele vor fi pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea aceleasi subiecte.

Calendarul complet al acestor evaluari este urmatorul: 28 mai – clasa a IV-a la Limba romana; 29 mai pentru clasa a IV-a la Matematica; 30 mai – clasa a IV-a pentru Limba materna; 2 iunie – clasa a II-a la scris si citit in Limba romana; 3 iunie – clasa a II-a la scris si citit in Limba materna; 4 iunie – clasa a II-a la Matematica; 5 iunie – clasa a VI-a pentru Limba si comunicare, respectiv 6 iunie la clasa a VI-a pentru Matematica si Stiinte ale Naturii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page