Retete

RETETA | Rață thailandeză

Bucataria asiatica este bogata in condimente si arome apetisante, iar rata thailandeza este unul dintre preparatele cele mai populare. Incearc-o si tu si nu vei regreta!

Ingrediente:

  • 2 linguri de lamaita tocata
  • 7 ardei iuti rosii
  • 1/2 lingurita de sare grunjoasa
  • 1 lingura de ghimbir proaspat tocat
  • 4 linguri de praz maruntit
  • 3 linguri de usturoi proaspat tocat
  • 1 lingura de pasta de creveti
  • 2 bucati de piept de rata cu piele
  • 3 linguri de ulei de arahide
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cuburi de concentrat de supa de pui
  • 1 lingura de sos de peste
  • 1 lingura de zahar
  • 1 kingura de sos de soia
  • 2 linguri de suc de lime
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 cana de fasole verde
  • 1/2 cana de muguri de bambus conservati
  • coriandru proaspat

Mod de preparare:

Amesteca lamaita, ardeii iuti, sarea, ghimbirul, prazul, usturoiul si pasta de creveti intr-un mojar, zdrobindu-le cat mai bine. Rumeneste pieptul de rata in uleiul de arahide intr-o tigaie de marime medie pana cand capata o culoare maronie si apoi scoate-l si taie-l in bucatele mici.

In acelasi ulei caleste ceapa tocata nu foarte marunt alaturi de ardeiul gras rosu taiat julienne si pune rata peste ele. Adauga concentratul de supa, sosul de peste, zaharul si sosul de soia. Amesteca intr-un bol mic zaharul brun cu sucul de lime si adauga sosul peste celelalte ingrediente.

Incorporeaza fasolea verde si mugurii de bambus si mai lasa tigaia pe foc timp de 7-9 minute, la temperatura medie. Presara coriandru proaspat dupa ce ai oprit focul.

Acest preparat se serveste cald, alaturi de o portie de orez cu bob lung pregatit in sos de soia.

Sursa: http://retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page