ImportantInfractional

INFRACTIONAL | Judecătorii sunt stupefiați. Peste 16 miliarde de lei vechi au dispărut într-o clipă dintr-o sală de judecată

Unul dintre invinuiti fusese adus in catuse tocmai de la Penitenciarul Vaslui. Plangerea fusese facuta de Fisc care reclamase faptul ca cele doua persoane se fac vinovate de fraudarea bugetului statului. Dupa ce au fost audiate, nu s-a putut lamuri cum au disparut banii statului.

Situatie incredibila ieri la Tribunalul Sindic unde s-a judecat un dosar de frauda in urma unei reclamatii depuse de statul roman prin intermediul Directiei de Finante. Recent, Directia Regionala de Finante a cerut judecatorilor sa aprobe scoaterea la vanzare a averii a doua persoane care au prejudiciat statul cu 16 miliarde de lei vechi. Cei doi au fost asociati la o firma care este inregistrata cu datorii la buget. Mai mult decat atat, in urma controalelor facute de Fisc s-a constatat ca cei care au gestionat afacerile acestei firme au savarsit evaziune fiscala. Conform procedurilor, statul prin intermediul Fiscului s-a indreptat impotriva persoanelor care au figurat in ultimii ani ca administratori sau asociati ai firmei respective.

Astfel, Directia de Finante a cerut ca pentru prejudiciul creat de firma SC Global Comunicate SRL sa se aprobe cerere de atragere a raspunderii personale pentru asociatii Sergiu Manolache si Coculeana Stanescu de origine rroma. Daca instanta va admite cererea, atunci averile celor doi vor fi scoase la vanzare pentru acoperirea prejudiciului. De asemenea, Sergiu Manolache a fost adus ieri in fata judecatorului sindic in catuse, deoarece este incarcerat la Penitenciarul Vaslui, unde ispaseste o pedeapsa de 9 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii detentativa de omor. Dupa ce judecatorii au inceput audierile in acest dosar, au avut parte de o surpriza. “Eu nu am nicio legatura cu firma asta, nici nu am auzit de aceasta firma. Eu am alta firma care se numeste Parafa de Argint. Sa-mi scrie cineva pe un biletel cum se numeste firma asta, sa-mi iau un avocat”, a spusCoculeana Stanescu.

Dupa aceea a fost audiat Sergiu Manolache care a spus ca a renuntat la calitatea de asociat al firmei in anul 2008 si ca este absolut strain de afacerile derulate de aceasta societate comerciala. “Eu m-am retras in anul 2008. De atunci nu mai stiu nimic. Am auzit de la cineva ca s-au facut prin intermediul acestei firme afaceri pe picioar mare cu cherestea in Germania. Eu nu am folosit nimic, sunt inchis pentru tentativa de omor, nu am ce sa mai declar”, a spus Sergiu Manolache.
Ori fraudele s-au produs dupa anul 2008, ceea ce inseamna ca Manolache nu prea poate fi tras la raspundere.

Dupa audierea celor doi, lucrurile nu s-au lamurit absolut deloc. S-a luat in calcul si varianta ca cineva sa se fi folosit de numele celor doi pentru a trage un tun statului. Se stie ca in ultimii ani unii smecheri care au acumulat datorii mari, in special fata de bugetul public, au gasit o metoda “legala” sa ramana cu banii in buzunare: si-au vandut partile sociale unor boschetari sau unor nestiutori de carte. In schimbul a cativa lei pe care i-au luat pentru a avea ce manca cateva zile, acestia au acceptat sa iscaleasca si sa preia asupra lor datorii de zeci de miliarde. Smecherii care au apelat la aceasta metoda stiu ca statul nu are ce sa execute de pe urma unor boschetari si astfel teapa este completa. In cazul firmei Global Comunicate SRL, daca Coculeana Stanescu si Sergiu Manolache au dreptate, atunci este vorba de infractiuni de fals. Adica cineva s-a folosit de numele lor, a semnat documentele contabile si celelalte care tin de gestionarea firmei in numele lor, a bagat in buzunar banii statului si are sanse sa ramane nepedepsit. Asta daca nu cumva in acest caz se va declansa o ancheta penala si va lamuri lucrurile.

Sursa: bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page