Local

LOCAL | 5 tronsoane de autostrăzi, finanţate din acciza la carburanţi

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat miercuri, la Botoşani, că va propune Guvernului şi Parlamentului finanţarea a cinci tronsoane de autostrăzi din fondurile colectate din acciza la carburanţi, fiind vorba de Târgu-Neamţ-Topliţa-Târgu Mureş, Paşcani-Suceava Siret, Craiova-Calafat, Bucureşti-Giurgiu şi 93 de kilometri din autostradaTransilvania.

El a menţionat că tronsonul de autostradă Târgu Neamţ- Târgu Mureş va fi realizat în continuarea autostrăzii Ungheni-Iaşi-Paşcani-Târgu Neamţ, finanţată din fondul de coeziune.

“Partea aceea mai grea, de munte, şi cea mai scumpă, am s-o propun la finanţare din acciză”, a afirmat Şova.

De asemenea, ministrul Transporturilor a arătat că sursa de finanţare pentru aceste tronsoane de autostrăzi trebuie asigurată din fondurile colectate din acciza de 0,07 eurocenţi pe litrul de carburanţi, deoarece nu pot fi incluse nici la fondul de coeziune, nici la fondul de dezvoltare regională.

Proiectele ce ar urma să fie finanţate din acciza la carburanţi, intrată în vigoare de la 1 aprilie, vor fi stabilite în urma discuţiilor purtate de către reprezentanţii Parlamentului şi ai Guvernului, a afirmat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă susţinută la începutul lunii aprilie.

Sursa: www.capital.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page