Important

NATIONAL | Tânăra operată de patru ori la Iaşi în două luni mai stă o săptămână în spital

Fata stă de aproape două luni internată, după o operaţie în care autorităţile medicale cercetează un posibil caz de malpraxis.

Monica Neamţu, pacienta din Botoşani internată la Spitalul „Sfântul Spiridon“ la sfârşitul lunii martie din cauza unor erori medicale, va mai sta o săptămână sub supravegherea medicilor. Tânăra nu va fi externată în zilele următoare pentru că necesită încă supraveghere specializată, iar la ţară, unde are domiciliul, asta nu i se poate oferi.

Pacienta se simte bine, ea a părăsit Secţia de Terapie Intensivă încă de lunea trecută, iar echipa medicală care o monitorizează este mulţumită de progresele fete. Tânăra care acum se află internată într-o rezervă a Clinicii I de Chirurgie se alimenteze singură şi a reuşit să se deplaseze neînsoţită.

„Starea de sănătate a pacientei a evoluat pozitiv, dar deocamdată ea mai rămâne în spital câteva zile pentru supravegherea plăgii postoperatorii, în satul ei nevând cine să o îngrijească. Probabil, tânăra va fi externată la sfârşitul săptămâni“, a spus prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD şi purtător de cuvânt al spitalului.

Monica se află în grija medicilor de aproape două luni, timp în care a suferit patru intervenţii chirurgicale. Tânăra s-a adresat doctorilor pentru a rezolva problema unei sarcini extrauterine.

Botoşăneanca a fost pacienta conf.dr. Răzvan Socolov, directorul medical al spitalului. După câteva zile de spitalizare, Monica a fost externată şi în scurt timp a revenit la maternitate pentru că se simţea rău. Atunci, medicul curant decide cu acordul pacientei să intervină chirurgical pentru a rezolva problema. În timpul primei intervenţii însă apar complicaţii, şi atunci medicul decide să solicite prezenţa unui chirurg în sală, respectiv a prof.dr. Dan Niculescu, medic primar din Clinica de Chirurgie Generală II de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

A doua zi, Monica este operată iar, din cauza unei hemoragii interne, şi apoi este transferată în ATI la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Aici, pacienta fost operată a treia oară, pe 2 aprilie, din cauza unor complicaţii abdominale. Miercuri, pe 16 aprilie, tânăra a fost supusă celei de-a patra intervenţii chirurgicale, de această dată fiind vorba despre una de control. În prezent, cazul Monicăi este anchetat de către o comisie a Colegiului Medicilor.

Sursa: vrn.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page