Important

NATIONAL | A murit sub ochii medicilor. Bolnava a ajuns pe mâna medicului care a nenorocit o tânără de 19 ani

Ieseanca in varsta de 62 de ani a solicitat ajutorul medicilor, pentru ca se simtea foarte rau, dupa un tratament cu citostatice fiind diagnosticata cu cancer de col uterin.Initial, femeia a ajuns la spitalul din Harlau, fiind apoi transferata la Maternitatea Elena Doamna din Iasi.

Dupa doua luni de cand a nenorocit o tanara in varsta de 19 ani, o alta pacienta moare in fata medicului ginecolog de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Duminica, la ora 11.55, o femeie din Harlau este adusa cu ambulanta in triajul maternitatii. De garda era conf. dr. Razvan Socolov, director medical la unitatea medicala, si dr. Oana Neumann. Pacienta in varsta de 62 de ani suferea de cancer de col uterin. De asemenea, femeia urmase si sedinte de chimioterapietratament cu citostatice. Femeia a fost dusa in triajul maternitatii si dupa 15 minute a intrat in stop cardio-respirator. Dupa cum a precizat conducerea unitatii medicale iesene, femeia nu a raspuns manevrelor de resuscitare si decesul a fost declarat in jurul orei 13.00. Dupa cum a precizat chiar managerul maternitatii, pacienta trebuia sa fie dusa ori la Institutul Regional de Oncologie, ori la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi.

“Pacienta era in stare grava. Avea insuficienta respiratorie. Nu stiu de ce a fost trimisa la Maternitatea Elena Doamna. La noi a fost reanimata 55 de minute de medicul Mihaela Matei de la sectia de Anestezie si Terapie Intensiva. A fost intubata, i s-a facut masaj cardiac. Decesul a intervenit dupa acel stop cardio-respirator ireversibil. Era in coma cand a ajuns in triajul maternitatii. Familia nu a dorit sa se faca necropsie”, a declarat dr. Emil Anton, managerul Maternitatii Elena Doamna din Iasi.

“Asta i-a fost scris”

Duminica, 18 mai, ambulanta a fost solicitata la domiciliul bolnavei din orasul Harlau, pentru ca aceasta avea o stare de sanatate influentata, cu greata, varsaturi, ameteli, dureri pelvine. Echipajul medical de pe ambulanta a transportat pacienta la Spitalul Harlau. De garda era medicul obstetrician Souliman Assami. In prezenta echipajului de pe ambulanta, medicul Asami a sunat la Maternitatea Elena Doamna din Iasi, unde a discutat cu conf. dr. Razvan Socolov care era de garda. Doctorul Assami a cerut avizul dr. Socolov pentru transferul bolnavei la Maternitatea Elena Doamna si l-a primit. Daca aceasta pacienta ar fi ajuns intr-un serviciu de oncologie, poate ar fi primit un alt tratament si viata i-ar mai fi fost prelungita.

“Mi-am dat tot interesul pentru pacienta. Trebuia sa trimit bolnava catre ginecologia de garda, Maternitatea Elena Doamna. Nu eu hotarasc. La spitalul din Harlau a venit cu insuficienta respiratorie. Pacienta se simtea rau de sambata noaptea. Avea si o anemie severa. Cand am vazut starea pacientei, i-am prins vena si i-am administrat tratament perfuzabil. Foarte greu am reusit sa prind o vena pentru ca erau afectate. Starea de sanatate era influentata si dupa tratamentul cu citostatice pe care l-a facut pacienta. Doctorul Socolov a sunat la Spitalul Spiridon sa trimita bolnava la Reanimare, dar a facut stop cardio-respirator. Asta i-a fost scris”, a declarat dr. Souliman Assami. Acesta face garzi si la Maternitatea Elena Doamna.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia legatura si cu conf. dr. Razvan Socolov pentru a-si exprima un punct de vedere, dar nu a putut fi contactat.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page