Retete

RETETA | Plăcintă țărănească

Ingrediente:

  • 200g ciuperci taiate felii
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri faina
  • 500g carne tocata mixta
  • 50ml suc rosii
  • 1kg cartofi fierti
  • 100g unt
  • 50ml lapte
  • Un praf nucsoara
  • 3 cepe verzi felii
  • Busuioc
  • Italian seasoning (optional)

Mod de preparare:

Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti ciupercile pana se rumenesc si devin aurii. Incingeti cuptorul la 220 de grade.

Amestecati sa nu se lipeasca. Adaugati faina, apoi carnea si lasati la foc mediu pana se patrunde, in jur de 10-15 minute, apoi adaugati putina sare, piper, Puneti sucul de rosii si mai lasati putin. Amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca.

Dati cartofii fierti la robot, impreuna cu laptele, untul, sare, piper si nucsoara, pentru o pasta fina. Mai adaugati lapte daca considerati ca este prea tare compozitia. Nu puneti foarte multa sare pentru ca deja sosul de carne este sarat. Adaugati doua cepe verzi taiate felii si amestecati.

Intr-o tava puneti sosul de carne, apoi deasupra pireul cu ceapa verde. Faceti moturi cu fundul unei linguri apoi dati la cuptor pentru 15 minute pana se rumeneste deasupra.

Serviti cu ceapa verde deasupra.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page