Retete

RETETA | Tort cu unt de arahide, rom si Cola

Tortul cu unt de arahide, rom si Cola este un desert american traditional cremos si aromat, pe care il va adora intreaga familie. Prepara-l in weekend, pentru micile reuniuni cu cei dragi!

Ingrediente:

  • 1 cana de arahide decojite
  • 2 3/4 cana de zahar
  • 2 albusuri de ou
  • 2 lingurite de sare
  • 1 pachet de unt
  • 2 cani de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/2 cana de lapte batut
  • 1 1/2 cana de Coca Cola
  • 1/2 cana de ulei de masline
  • 1/4 cana de sirop de apa cu zahar (in cantitati egale)
  • 1/4 cana de rom
  • 230 g de unt de arahide
  • 230 g de mascarpone
  • 1 cana de smantana lichida

Mod de preparare:

Amesteca arahidele cu 1/4 cana de zahar, cu albusurile de ou si cu 1/2 lingurita de sare. Coace-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt la 160 de grade timp de 20 de minute si apoi lasa-le la racit.

Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, cu 2 cani de zahar si cu 1 lingurita de sare. Intr-un alt vas, amesteca laptele batut si ouale. Topeste untul intr-o cratita si adauga peste el Cola, uleiul de masline si combinatia de lapte batut. Amesteca-le cu mixul de faina si coace-le in 2 tavi unse si tapetate cu faina timp de 25 de minute, in cuptorul incalzit la 160 de grade.

Amesteca siropul de apa cu zahar cu 2 linguri de rom si cu sucul ramas intr-un bol mic.

Combina intr-un bol mediu untul de arahide cu branza mascarpone si cu zaharul ramas, adauga sare si rom si omogenizeaza compozitia. Bate smantana lichida cu ajutorul unui mixer si adaug-o treptat in compozitia cu unt de arahide.

Dupa ce s-au racit complet cele doua blaturi, scoate-le din forme si insiropeaza-le cu siropul de rom si Cola. Adauga intre ele si deasupra celui de-al doilea crema de unt de arahide si presara alunele glazurate deasupra, dupa ce le-ai spart.

Tortul cu unt de arahide, rom si cola se serveste rece, alaturi de un frappe cu caramel sau de o cafea irlandeza.

Sursa: http://retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page