Retete

RETETA | Prajitură cu frișcă și căpsuni

Prajitura cu frisca si capsuni  este  ideala intr-un moment de rasfat. Puteti inlocui capsunile cu ananas , portocale sau caise si vei obtine un desert delicios!

Ingrediente:

200 gr foietaj din comert (1/2 pachet)
150 ml  frisca
50 ml lapte rece
2 linguri smantana 18%
100 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat.

Decor – zahar farin vanilat, capsuni proaspete si frisca vanilata.

Mod de preparare:

  • Foietajul se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se portioneaza in 12 buc uniforme, cu un cutit bine ascutit si incalzit (Cutitul se tine  in apa fierbinte cca 1 min).
  • Coacerea se realizeaza la inceput la o temeperatura de 220- 250 C pentru primele 10  minute apoi la 180 C pentru o coacere uniforma.
  • Foietajul dupa coacere se  lasa la racit complet apoi  le taiem in doua.
  • Intr-un bol se pune : frisca , zahar, zahar vanilat si smantana. Se mixeaza pana obtinem o frisca pufoasa , perfecta pentru ornat.
  • Pe un platou se aseaza jumatate din foietajul copt ,  baza patratelor coapte si se adauga un strat de frisca turnat cu posul.
  • Asezam partile  superioare, apasam usoar  si astfel obtinem prajitura.
  • Se decoreaza fiecare prajitura cu frisca si felii de capsuni iar la  final se pudreaza usor.

Pofta Buna !

Sursa: desertdecasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page