Retete

SANATATE | Sfaturi pentru o digestie sănătoasă

Mănâncă multe alimente bogate în fibre

Fibrele te ajută să ai o digestie sănătoasă, ajutând la eliminarea deșeurilor din organism. Acestea ajută, de asemenea, la reducerea riscului de cancer de colon, scăderea colesterolului și zahărului din sânge și la menținerea greutății corporale optime. În plus, fibrele nu sunt digerate de către organism și nu conțin nutrienți, așadar, nu îngrașă.

Mănâncă regulat

Pentru a ajuta procesul de digestie, mănâncă mese regulate și gustări ușoare, pe tot parcursul zilei. Fă-ți timp pentru a mânca, chiar dacă ai o zi plină și obositoare.

Evită alimentele care îți supără stomacul

Cred că ți-ai dat seama că unele alimente au “obiceiul” să te deranjeze la stomac mai mult decât altele. Dacă ai arsuri la stomac, gaze, boala celiacă (intoleranță la gluten), diverticulită, boli inflamatorii intestinale sau sindromul de colon iritabil, ai putea descoperi că anumite alimente declanșează aceste simptome, deși acest lucru este diferit de la o persoană la alta. Așa că, notează-ți alimentele care nu-ți priesc și evită-le.

Fii activ

Activitatea fizică regulată ajută la menținerea alimentelor în mișcare în sistemul digestiv. Încearcă să faci plimbări scurte în timpul zilei și să urci scările în loc să folosești liftul. Adulții au nevoie de cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână.

Sursa: www.fitness-nutritie.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page