Important

NATIONAL | Vestea pe care a primit-o tânăra nenorocită de ginecolog a lăsat-o fără grai

Monica Neamtu este internata de o luna si jumatate la Terapie Intensiva la Spitalul Sf. Spiridon, dupa ce a fost distrusa de medicul ginecolog Razvan Socolov de la Maternitatea Elena Doamna.  Zi de zi tanara in varsta de 19 ani a luptat sa traiasca, fiind de multe ori la limita dintre viata si moarte. Aceasta a ajuns pe mana ginecologului pentru ca isi dorea sa devina mama.

Medicii sunt multumiti de evolutia starii de sanatate a tinerei care din cauza unui medic ginecolog a trecut prin chinuri cumplite, fiind de mai multe ori la limita dintre viata si moarte. La sfarsitul acestei saptamani, medicii de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi vor decide daca Monica Neamtu va pleca acasa. Tanara in varsta de 19 ani este internata de o luna si jumatate in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), fiind transferata de la Maternitatea Elena Doamnain stare critica. O interventie de scoatere a unei sarcini extrauterine a adus-o in pragul mortii, dupa ce medicul Razvan Socolov i-a perforat un vas de sange in timpul operatiei care a avut loc pe 24 martie. In decurs de 24 de ore, fata a avut nevoie de inca doua operatii, fiind nevoie de interventia unui chirurg generalist si a unui chirurg vascular pentru oprirea hemoragiei declansate de spargerea vasului de sange. Ieri, medicii au spus ca organismul Monicai se recupereaza foarte greu dupa tulburarea majora prin care a trecut in tot acest timp.

“Evolutia este favorabila, dar foarte lenta. Nu avem inca o explicatie. Trebuie sa tinem seama si de discontinuitatea digestiva. Deocamdata sa zicem ca este bine. Pacienta coboara din pat, se plimba, se hraneste singura, dar si perfuzabil. Are un tonus bun si de o saptamana intreaba zilnic cand pleaca acasa. Isi doreste foarte mult sa plece acasa si este normal. In aceasta saptamana, joi sau vineri, vom decide ziua externarii. Este posibil ca intr-o saptamana sa o externam. Intr-una din aceste zile ii vom face un examen Computer Tomograf si o colonoscopie virtuala. Organismul pacientei a trecut printr-o tulburare majora. Varsta si starea de sanatate prealabila au ajutat-o foarte mult. Daca ar fi fost o pacienta cu vreo afectiune, nu cred ca supravietuia”, a declarat unul dintre medicii care se ocupa de starea de sanatate a tinerei.

Cea de-a sasea interventie chirurgicala a fost amanata. Medicii de la Spitalul Sf. Spiridon au fost nevoiti sa-i taie o bucata din colon pentru ca era necrozata si sa-i faca anus contra naturii. “S-ar parea ca nu poate fi operata acum pentru refacerea continuitatii digestive. Pentru aceasta interventie pacienta va reveni in spital. In functie de evolutie, se va stabili si data”, a spus medicul. Monica Neamtu a fost ingrijita in aceasta perioada de zeci de medici de diferite specialitati care au colaborat pentru a gasi cele mai bune solutii. Nici dupa o luna si jumatate nu s-a stabilit o concluzie in urma celor doua anchete efectuate la Maternitatea Elena Doamna, una la solicitarea Ministerului Sanatatii si o alta de catre conducerea unitatii medicale. De asemenea, nici Colegiul Medicilor din Iasi nu s-a pronuntat daca a fost vorba de culpa medicala.

Sursa: bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page