Important

NATIONAL | Leo Iorga: «Voi cânta şi paralizat»

Leo Iorga (50 de ani) a ajuns într-o situaţie-limită. Diagnosticat cu cancer pulmonar în 2011, liderul trupei Pact va ajunge din nou pe masa de operaţie, asta după ce, iniţial, a învins cumplita boală. De data aceasta, medicii îi vor extirpa de pe creier o tumoră canceroasă, de dimensiunea unei măsline. Din păcate, operaţia îl poate lăsa paralizat pe îndrăgitul interpret. Dar este un risc pe care fostul component al trupei Compact şi-l asumă.

Spre finele anului trecut, Leo Iorga a primit o veste cumplită: cancerul a urcat la creier.

“Am avut două tumori. Una din ele a dispărut în urma tratamentului cu radioterapie, iar cealaltă s-a micşorat. Aceasta va trebui înlăturată, însă medicii pe la care am mers au refuzat să mă opereze. Doar doctorul Sergiu Stoica a avut curajul să se bage. Ce-i drept, el mi-a spus că e un risc de paralizie după operaţie de sub 10%, pe când cei care operează tradiţional au afirmat că acest risc e mai mare de 50%”, a declarat Leo Iorga pentru Libertatea.

Medicul neurochirurg l-a programat de urgenţă la operaţie, pe data de 9 mai.

Are piciorul drept şi mâinile anchilozate

Dar, pentru asta, liderul formaţiei Pact va trebui să facă rapid rost de 8.000 de euro:

“Operaţia în sine, plus anestezia, plus un set de analize şi RMN-ul costă vreo 12.000 de euro. Din ei, pentru că e vorba de coplată, statul achită o parte, iar puţin peste 8.000 de euro plătesc eu. Pentru că totul se întâmplă din scurt, a trebuit să sun pe la prieteni să mă împrumut. Dar, după ce îmi voi reveni, voi merge iar la cântări şi, astfel, voi restitui banii împrumutaţi. Voi cânta şi paralizat, dacă se va întâmpla acest lucru. Operaţia nu-mi va afecta vocea sau memoria, ci doar simţul motric. Deci voi putea susţine concerte şi de pe scaun”, a mărturisit Iorga.

De altfel, la ultimele spectacole pe care le-a onorat, el a cântat stând pe scaun, întrucât are piciorul drept şi mâinile anchilozate din cauza tumorii de pe creier.

Cei care doresc să îl ajute pe solist pot face donaţii în lei în contul deschis la BCR: RO 98 RNCB 03180006 7289 0001 pe numele Iorga Leonard.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page