Retete

RETETA | Escalop de pui cu ciuperci

O reteta simpla, dar cu o savoare aparte, bucati subtiri de carne, in cazul meu de pui, sos delicios de ciuperci cu o aroma subtila de usturoi, patrunjel verde pentru un plus de prospetime, un  fel de mancare ce cu siguranta va fi pe gustul intregii familii.  Noi am avut drept garnitura piure de cartofi. 


Ingrediente:

1 piept pui (cca 500 gr)
500 gr ciuperci
2 linguri sos rosii
100 ml vin alb
2 catei usturoi
2 linguri faina
sare, piper

Mod de preparare:

Batem feliile de piept cu ciocanul de snitele apoi le dam prin faina. Le prajim usor in tigaie, cu doua linguri de ulei.

Scoatem pieptul deoparte si il pastram la cald. Adaugam ciupercile si le lasam pana incep sa se inmoaie. Daca folositi ciuperci la conserva le adaugati direct peste pieptul de pui fiindca acelea se fac mai repede.

Adaugam vinul si le dam in cateva clocote.

Cand ciupercile sunt gata adaugam in tigaie pieptul de pui si sosul de rosii. Daca este cazul mai adaugam putina apa (apa pe care o adaugam sa fie fierbinte). Asezonam cu sare si piper si lasam pe foc pana ce incepe sa scada, capatand consistenta unui sos.

Adaugam patrunjel verde si il servim alaturi de piure de cartofi.

Sursa: www.caietulcuretete.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page