Sanatate

SANATATE | Remedii naturale pentru starea de oboseală permanentă

Cele mai importante substanțe nutritive necesare în producerea de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestor vitamine stă adesea la baza unei funcționări necorespunzătoare a glandei suprarenale, fapt ce determină căderi bruște ale nivelului de energie. Alte substanțe nutritive care accelerează metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q 10 și planta unghia-găii.

Topul alimentelor energizante

Semințe încolțite

Toate tipurile de semințe încolțite (semințe de legume sau de cereale, care au fost puse la germinat) sunt pline de energie; ele reprezintă alimente dătătoare de viață, care ajută la întărirea, revitalizarea și regenerarea organismului. Acestea conțin concentrații mari de antioxidanți, precum și întreaga paletă de minerale, proteine, enzime și fibre. Prin germinare, capacitățile nutritive ale semințelor cresc.

Cereale

Cerealele eliberează zahărul într-un ritm lent, așa că vă conferă un nivel constant de energie, în locul unei creșteri bruște, urmate de o scădere semnificativă. În același timp, reprezintă o sursă bogată de vitamine B, necesare la funcționarea splinei, bateria dumneavoastră de energie. Fără ajutorul vitaminelor B, cu siguranță aveți nevoie de un „ajutor“ pentru a porni la drum.

Ovăz

Ovăzul nu este doar plin de substanțe nutritive, dătătoare de energie, dar în același timp ajută la menținerea constantă a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce înseamnă o bună concentrare și atenție. Savurați o porție de fiertură de ovăz la prima oră, pentru a beneficia de maximum de energie pe tot parcursul dimineții.

Pătrunjel

Pătrunjelul este o uzină de substanțe nutritive. Conține cantități mari de vitamina B12, mai multă vitamina C decât citricele și aproape toate substanțele nutritive pe care le cunoaștem.

Alge marine

Ierburile de mare sau algele reprezintă cea mai importantă sursă digerabilă de minerale, precum și un rezervor al vitaminelor B, generatoare de energie și vitamina C.

Legume

Întregul complex de vitamine B, precum și magneziul și fierul pot fi găsite în legumele proaspete verzi (de preferat crude), cum sunt broccoli, sparanghelul și spanacul. Broccoli este și o excelentă sursă de coenzima Q10, o substanță nutritivă de o importanță crucială în producerea de energie la nivel celular.

Piersici

Piersicile au un conținut ridicat de apă și un efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcalinizarea sângelui și pot fi folosite pentru a regla funcționarea intestinelor și a îmbunătăți compoziția sângelui. Piersicile sunt unele dintre cele mai energizante fructe, pentru că sunt asimilate ușor de organism, generând o revigorare instantanee. Eu le folosesc adesea la piureurile de fructe. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din organism și sunt foarte bune în programele de slăbire.

Semințe de in

Semințele de in conțin cantități mari de acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, prezenți într-un echilibru perfect. Acizii grași esențiali sunt implicați în producerea de energie și transportul de oxigen.

Semințe de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt pline de magneziu, fier, cupru, complexul de vitamine B, acizi grași esențiali, zinc și fier și reprezintă o excelentă sursă de proteine. Obișnuiți-vă să purtați cu dumneavoastră semințe de floarea-soarelui, pentru momentele în care aveți nevoie de un impuls rapid de energie.

Struguri

Se crede că valoarea terapeutică a strugurilor se datorează conținutului lor ridicat de magneziu. Acest element este implicat în primul stadiu al procesului de transformare a energiei din glucoză.

Igname și dovlecei

Ignamele au un conținut ridicat de minerale și de vitamina C. De asemenea, au un efect detoxifiant, de echilibrare a nivelului hormonilor și al zahărului din organism, asigurând o rezervă constantă de energie. Dovleceii pun în mișcare meridianele energetice, fortificând în special funcția digestivă.

Pir

Pirul este un aliment bogat în substanțe nutritive, care seamănă cu iarba și conține una dintre cele mai prolifice combinații de vitamine, minerale principale și secundare. Conține de 25 de ori mai multe substanțe nutritive decât oricare dintre legumele preferate de dumneavoastră.

Fasolea mung

Dacă veți consuma din plin fasole, veți deborda de energie. Tocmai asta vă furnizează fasolea Mung: cantități imense de energie.

Evitați căderile de energie din cursul după-amiezii

Căderile de energie din cursul după-amiezii indică o slabă funcționare a glandei suprarenale, o metabolizare lentă a carbohidraților și a zaharurilor, fie ele naturale sau nu, precum și faptul că ați consumat alimente care și-au pierdut elementele nutritive. Reduceți consumul de zahăr, de cofeină și de produse lactate la prânz și optați în schimb pentru orez brun, legume, igname și semințe de floarea-soarelui. Pentru o creștere rapidă a nivelului de energie, „ciuguliți“ repede semințe încolțite. De asemenea, vă puteți hrăni glandele suprarenale cu vitaminele B. Luați o tabletă de vitamine B complex, 50 mg, la masa de prânz. Personal, beau căni întregi de apă fierbinte cu tinctură de unghia-găii și Ginseng pentru a-mi crește tonusul după-amiaza, o sursă naturală de vitamine B.

Sursa: fitness-nutritie.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page