Important

NATIONAL | Preț uriaș plătit pentru o noapte fierbinte. Toți bărbații ar condamna-o pe tanără pentru acest secret

Atractia fizica a fost mai puternica decat dorinta de a marturisi adevarul.Putini barbati ar avea o asemenea reactie la scurt timp dupa un act sexual neprotejat. O noapte de placere s-a terminat brusc cu o vizita la spital si cu analize de sange. De opt ani a ramas alaturi de aceeasi femeie care l-a atras intr-o cursa nedreapta pentru multi barbati. Povestea lor de dragoste depaseste puterea de intelegere a celor din jur • Secretul este bine pastrat chiar si in prezent.

Orice barbat ar fi innebunit daca trebuia sa plateasca atat de scump o noapte fierbinte. Pentru cateva clipe de placere a fost pus la zid o viata intreaga. La varsta de 25 de ani, acest barbat a dat dovada de maturitate si a primit cea mai cumplita veste cu un calm iesit din comun. Fata de care se indragostise a pastrat secretul pana in ultima clipa, dezvaluind adevarul abia dupa primul act sexual.Inconstienta adolescentina a facut-o sa se arunce in bratele tanarului fara sa se gandeasca la importanta sexului protejat. Crina avea aproape 17 ani cand l-a intalnit pe cel care i-a devenit sot. Obisnuia sa mearga la o matusa care locuia intr-o localitate din apropierea judetului Iasi, unde petrecea mai mult timp. Fata a fost diagnosticata la varsta de 6 ani cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV). Era mult prea mica pentru a intelege de ce este nevoita sa mearga perioadic la medic si sa ia zilnic un pumn de pastile.

“Am gresit, dar imi era frica”

Cel mai mare soc l-a avut la varsta de 14 ani, cand printr-o intamplare si-a aflat diagnosticul. “Mama mi-a spus ca la 6 ani medicii si-au dat seama ca sunt infectata cu HIV. Dupa mai multe analize, testul a iesit pozitiv. Desi mi s-a spus ca este posibil sa fi fost infectata in spital de la ace, cred ca virusul mi-a fosttransmis genetic. Mama mea a fost infectata cu HIV, a murit si m-a crescut bunica. La 14 ani am gasit, din greseala, actele medicale in poseta bunicii. Aveam acces la internet si am cautat ce inseamna sa fii infectat cu HIV. Pe moment m-am speriat, dar am invatat sa ma accept si sa traiesc o viata normala, exceptand vizitele la spital si tratamentul zilnic. Nu stiau prea multi de problema mea si din acest motiv nu m-am lovit de rautatile celor din jur. L-am cunoscut pe Ionut cand eram in vizita la matusa mea. Am inceput se ne intalnim mai des si de atunci am ramas impreuna. Am gresit ca nu i-am spus adevarul, dar imi era frica”, a povestit Crina.
Cei doi s-au cunoscut in urma cu opt ani, iar de doi ani sunt casatoriti legal. Zilele trecute, Crina si Ionut erau pe holurile de la  Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. De o saptamana, Crina a iesit din maternitate, iar acum asteapta cu sufletul la gura prima proba de foc.

Un secret dureros tinut ascuns de familie

Tanara in varsta de 24 de ani a dat nastere unei fetite, aparent sanatoase. Urmeaza un lung sir de teste si analize ale sangelui pana ce medicii vor da un verdict final. “Mi-a spus ca are HIV abia dupa primul contact sexual. Nu prea stiam cum sa reactionez, dar mi-am pastrat calmul. Dupa cateva luni mi-am facut testul si a iesit pozitiv. Tin minte ca am fost internat, iar medicii mi-au dat o carte din care am aflat tot ce trebuia despre HIV. Nu puteam intoarce timpul si nici de ea nu-mi doream sa ma despart. Am invatat amandoi sa traim cu acest virus. Ne-am gandit foarte mult inainte de a ne hotari sa facem un copil. Medicii ne-au spus care sunt riscurile transmiterii virusului, dar am decis sa facem acest pas. Familia mea nu stie nici pana in prezent ca sunt infectat cu HIV. Nu am avut puterea sa le spun acest adevar si cred ca asa este cel mai bine. Noi locuim singuri si avem o viata normala. Chiar daca multi cred in diferite mituri sau au pareri preconcepute, daca mergem de mana pe strada nu ne scrie pe frunte ca suntem infectati cu HIV. Virusul nu se transmite printr-o imbratisare, un sfat sau o strangere de mana. Crina nu a avut mama alaturi pentru a-i explica prea bine ce inseamna viata sexuala a unei persoane infectate cu HIV si, probabil, ii era teama sa imi spuna“, a spus Ionut.

Au muncit in Anglia pentru a-si deschide o afacere in tara

Cei doi au fost plecati in Anglia timp de trei ani si au adunat bani pentru a-si deschide o mica afacere. Ionut se lupta cu birocratia pentru a-si deschide un service auto. In Anglia, a lucrat in constructii si char daca primea 1.500 de lire, recunoaste ca viata este destul de scumpa, iar chiria insemna o buna parte din venitul lor. In timpul programului de munca, Ionut avea intotdeauna in buzunar bandaje si plasturi.

Stia ca prin orice picatura de sange se putea infecta un alt coleg de munca.  Nu vor sa mai plece in strainatate si nici sa piarda primii ani din viata a micutei Denisa. In Londra, au platit pentru o camera peste 500 de lire. Nu au reusit sa stranga foarte multi bani si din acest motiv Ionut trebuie sa se intoarca in Anglia pentru inca doua luni. Actele necesare pentru deschiderea service-ului sunt foarte costisitoare, iar o buna parte din bani s-au terminat imediat dupa nasterea copilului. Pe holurile spitalului, toti trei arata ca o familie implinita si fericita, chiar daca duc povara unui diagnostic cumplit. Medicii ii incurajeaza la tot pasul si le mai reduc emotiile asteptarii primelor rezultate in cazul fetitei.

Emotii pentru micuta Denisa

Nu se gandesc la speranta de viata a celor infectati cu HIV, la faptul ca sunt dependenti de medicamente, dar sunt mult mai atenti la orice rana deschisa pentru a nu transmite virusul celor dragi. Obiectivul terapiei HIV este de a incetini progresia afectiunii si aparitia evenimentelor care definesc sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA). Pentru atingerea acestor obiective terapeutice este nevoie de terapie antiretrovirala (ARV) care sa asigure scaderea concentratiei de virus si care sa fie capabila sa o mentina pentru o perioada de timp cat mai indelungata, sa previna mutatiile virale si dezvoltarea rezistentei la tratament. Povestea celor doi este una optimista, al carui final ramane incert. Pe intreaga regiune a Moldovei sunt inregistrati aproximativ 1.500 de pacienti infectati cu HIV.

“Noi nu ne gandim ca suntem bolnavi. Avem o viata frumoasa si de o saptamana avem un motiv in plus sa ne gandim ca vom trai cat mai mult. Astept cu nerabdare rezultatele analizelor facute bebelusului. Chiar daca un diagnostic clar se afla abia dupa cateva luni, sper ca infectia sa nu se fi transmis. Nu pot alapta, dar asta nu ma impiedica sa-mi strang la piept fetita. Am respectat amandoi tratamentul, indicatiile medicilor si ne-am asumat acest risc. Alte persoane ne pot condamna pentru ca am dat nastere unui copil, dar noi suntem mult mai constienti si maturi acum si speram la o veste buna. Cei infectati cu HIV nu sunt izolati de la o viata normala… cel putin nu ar trebui sa fie”, a incheiat Crina.

Sursa: bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page