International

INTERNATIONAL | A suferit arsuri pe 96% din suprafata corpului intr-un accident. Povestea tinerei carei doctorii i-au dat o sansa dintr-o mie

O adolescenta din America a supravietuit dupa ce a fost implicata intr-un accident si a suferit arsuri pe 96% din suprafata pielii.

Catrin Pugh, o tanara de 19 ani din America, este primul adult din lume care a reusit sa supravietuiasca dupa ce a suferit arsuri pe o suprafata atat de mare a corpului. Ea se afla intr-un autocar care a fost implicat intr-un accident, in Alpii Francezi, in aprilie 2013, scrie The Mirror.

Tanara se intorcea acasa, in Tara Galilor, dupa ce lucrase intr-un hotel, cand autocarul a iesit de pe sosea si s-a prabusit pe versantul muntelui. Soferul, care a murit in accident, a reusit sa evite in ultima clipa o prapastie, salvand vietile pasagerilor. “Imi amintesc momentul in care autocarul a luat foc, apoi momentul in care strigam dupa ajutor. Cineva traducea in franceza ce s-a intamplat, apoi am lesinat”, a declarat tanara.

In urma incendiului, doar talpile picioarelor si cateva regiuni ale scalpului au scapat neatinse de flacari. Catrin a petrecut trei luni in coma, conectata la aparatele de respiratie artificiala, iar medicii i-au dat doar o sansa dintr-o mie de supravietuire. In ultimul an, ea a trecut prin 200 de operatii. Ea a primit grefe de piele de la mama si de la fratele sau.

Tratamentul pe care il urmeaza Catrin si care a costat un milion de lire pana acum, presupune cresterea pielii in mod artificial, intr-un laborator. Zilnic, schimbarea bandajelor dureaza cateva ore.

Ea a invatat sa mearga din nou si sa efectueze sarcini care par rutina: sa faca un ceai, sa gateasca sau sa se spele. “Suntem incredibil de mandri. Catrin are o atitudine foarte pozitiva. Ne-am temut pentru viata ei la inceput si nu am crezut ca va supravietui“, a marturisti Carl, tatal ei.

Sursa: stirileprotv.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page