Retete

RETETA | Crap la cuptor cu sos de vin

Crapul la cuptor cu sos de vin este o reteta delicioasa si usor de facut, dar si foarte sanatoasa.

Ingrediente:

  • 1,5 kg crap (de preferat 1 singur peste)
  • 1 ceasca de ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri de bulion
  • o rosie
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare:

Dupa ce ai curatat pestele, cresteaza-l in cateva locuri, sareaza-l si lasa-l sa se “odihneasca” timp de o jumatate de ora.

Pregateste un sos din ulei, usturoiul taiat marunt, vin si bulion. Asaza crapul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acopera-l cu sos, presara boabele de piper peste el si decoreaza-l cu rosia taiata felii.

Coace-l in cuptorul preincalzit la 150 de grade timp de o ora, pana cand se rumeneste.

Crapul la cuptor in sos de vin se serveste cald si se potriveste de minune cu orice combinatie de legume gatite la cuptor, la aburi sau in wok.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page