RETETA | Pulpa umpluta de miel
Pulpa umpluta de miel este o reteta de origine irlandeza, perfecta pentru masa de Paste!
Ingrediente:
- o pulpa de miel de 2-2,5 kg, dezosata
- 280 g de spanac proaspat
- 170-180 g de branza de capra
- 2 lingurite de seminte de pin
- 1 ceasca de faina
- 1 lingura de sare
- 2 lingura de piper negru macinat
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de seminte de fenicul
- 1 lingura de ulei de susan
Mod de preparare:
Taie pulpa de miel astfel incat sa fie intinsa pe o suprafata cat mai mare, pentru a putea sa o rulezi ulterior. Condimenteaz-o cu sare si piper dupa gust si intinde peste ea frunzele spalate de spanac si branza de capra. Presara semintele de pin si ruleaza pulpa de miel ca intr-un cilindru. Leag-o cu ajutorul unei sfori speciale pentru gatit.
Amesteca faina cu sarea, piperul, cimbrul si semintele de fenicul si imbraca rulada in acest amestec. Incalzeste uleiul de susan si unge pulpa de miel cu acesta. Gateste pulpa de miel in cuptorul incins la 200 de grade timp de 40 de minute. Dupa ce s-a scurs acest timp, acoper-o cu folie de aluminiu si mai las-o la copt 10-15 minute, la o temperatura de 65 de grade.
Serveste preparatul cu o salata de cruditati alaturi sau cu usturoi verde.
Sursa: www.retete.acasa.ro