Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România spune că a fost ţinţa unui atac. Gabriela Baltag a reclamat la poliţie că oameni necunoscuți i-au tăiat cablurile de frână ale mașinii. Poliţiştii iau în calcul varianta unui complot.
Duminică, soții Baltag s-au întors acasă și au găsit parcată pe locul lor o mașină cu numere străine, lucru care le-a ridicat semne de întrebare. Nu au avut ce face, așa că și-au lasat autoturismul la câțiva metri de bloc. Luni dimineața, soțul judecătoarei care conduce Asociației Magistraților din România a vrut să-și ducă unul dintre copii la școală. A pornit mașina, dar bordul l-a avertizat că există o problemă. Când a coborât să vadă despre ce e vorba, a observat că plăcuța de înmatriculare era smulsă și aruncată, iar lângă ea era un cablu tăiat. A sunat la poliție, dar a fost sfătuit să meargă la un service. Acolo, mecanicii i-au spus un lucru ce i-a dat fiori.
„Mașina are intervenții umane, în sensul că au fost tăiate cablurile de siguranță de la ABS”, a relatat Gabriela Baltag, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România.
Lucru confirmat și de alți doi mecanici, la care cei doi judecători au fost.
Sistemul ABS al maşinii este cel care împiedică roţile să se blocheze atunci când şoferul frânează. Spre exemplu, o maşină care merge cu 100 de kilometri pe oră poate opri în 30 de metri când intervine ABS-ul. În caz contrar, distanţa de frânare se triplează.
Polițiștii au sigilat mașina pentru expertiză.
Judecătoarea crede că cineva vrea să o intimideze.
„Vă imaginați că în sufletul meu și în mintea mea sunt suficiente ipoteze, fie profesionale, legate de ceea ce fac în instanță, fie in afara ei, legat de Asociația Magistraților pe care o conduc. Nu exclud nici posibilitatea ca acest gest să fie un avertisment legat de munca soțului meu care este aceeași”, spune Gabriela Baltag. „Nu mă sperie absolut deloc, nici nu ma intimidează”, dă asigurări judecătoarea.
Gabriela Baltag lucrează la Secția civilă a Tribunalului Neamț, iar soțul ei, judecătorul Vasile Baltag, la Tribunalul Iași.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, Elena Bulgărea, autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze „urmând a se dispune expertiza tehnico-știintifică care va stabili cu exactitate împrejurările în care au fost distruse cablurile”.
Expertiza tehnică a mașinii va dura cel puțin 10 zile. În acest timp, polițiștii încearcă să afle cine le-a pus gând rău judecătorilor.
Sursa: www.digi24.ro