RETETA | Placinta feniciana cu lime
Placinta feniciana cu lime este un desert usor si racoritor, ideal pentru zilele calde de primavara si vara.
Ingrediente:
- 2/3 ceasca de migdale prajite
- 1 ceasca de biscuiti graham zdrobiti
- 1/4 ceasca de zahar
- 1 varf de cutit de sare
- 1/4 ceasca de unt
- 4 galbenusuri de ou
- 400 g de lapte condensat dulce
- 1/2 ceasca de suc de lime
- 3/4 ceasca de smantana grasa
- 1/2 lingurita de coaja de lime
Mod de preparare:
Zdrobeste migdalele si amesteca-le cu biscuitii, zaharul si sarea. Topeste untul si toarna-l peste amestecul fainos. Intinde compozitia intr-o tava si coace-o timp de 10-13 minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade.
Bate galbenusurile si incorporeaza laptele condensat, smantana si coaja de lime. Incorporeaza sucul de lamaie si omogenizeaza compozitia. Rastoarn-o peste blat si pune placinta la copt pentru inca 15 minute.
Placinta feniciana cu lime se serveste rece. Pentru un plus de savoare si pentru un efect mai racoritor, o poti servi alaturi de o limonada cu capsuni.
Sursa: www.retete.acasa.ro