RETETA | Chec rapid si delicios
Ingrediente:
- 1 1/2 ceasca de faina
- 1 1/2 lingurite de praf de copt
- 6 linguri de zahar
- 1/2 lingurita de sare
- 1/3 ceasca de margarina sau unt vegetal
- 1/2 ceasca de lapte
- 1 ou
- 1/2 lingurita de esenta de vanilie
- 2 linguri de unt
- 1/2 ceasca de zahar brun
- 2 linguri de faina
- 1/2 lingurita de scortisoara macinata
Mod de preparare:
Unge o tava de chec cu putin unt si tapeteaz-o cu faina. Amesteca intr-un bol mare faina, praful de copt si sarea. Taie margarina sau untul vegetal in bucati mici.
Intr-un alt bol, mai mic, bate oul si incorporeaza laptele si esenta de vanilie. Adauga-le peste mixul de faina si omogenizeaza compozitia.
Pune compozitia in tava deja pregatita si acoper-o cu unt topit.
Amesteca intr-un alt bol zaharul brun, 2 linguri de faina si 1/2 lingurita de scortisoara. Presara amestecul peste aluatul din tava.
Coace checul timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 220 de grade.
Serveste acest chec alaturi de un ceai negru sau gri cu lapte sau alaturi de un cappuccino cu frisca.
Sursa: www.retete.acasa.ro