Retete

RETETA | Cheesecake cu capsuni

Ingrediente:

Am folosit pentru blat: 400 gr biscuiti simpli 250 gr unt Pentru crema: 200 gr branza slaba de vaci 200 gr branza Philadelphia 250 gr Branza Ricotta 150 gr capsuni (congelate) 4 linguri faina 3 oua 4 linguri zahar pudra esenta de vanilie Pentru glazura: 600 gr capsuni (congelate) gelatina 3 linguri zahar
Mod de preparare:

Blatul: Am zdrobit cu ajutorul blenderului toti biscuitii (mie din 400 gr biscuiti mi-au iesit 2 cheesecake-uri,asa ca daca faceti doar 1 injumatatiti cantitatile),am adaugat apoi peste biscuitii zdrobiti untul la temperatura camerei si am amestecat bine cu mana pentru a omogeniza compozitia.Odata amestecati bine biscuitii cu untul,am impartit in 2 parti egale compozitia si am pus-o in 2 forme de tort,pe care le-am bagat la cuptorul incins aproximativ 7 minute.Crema: Am batut bine ouale cu zaharul si esenta,apoi am adaugat branza si am omogenizat totul,la final am adaugat  faina si capsunile taiate marunt.Am asezat compozitia peste blatul din biscuiti si am dat-o apoi la cuptor pentru aproximativ 40 minute,pana cand compozitia este ferma pe margini si are aspect si consistenta gelatinoasa in mijloc.

Glazura:Intr-o craticioara am, pus capsunile si zaharul,am adaugat aproximativ 10 ml apa si am lasat la foc mic pana cand capsunile s-au inmuiat si au inceput sa se sfarame usor si compozitia s-a legat ca o dulceata.Am folosit blenderul pentru a obtine o glazura fina si lafinal, am adaugat gelatina si apoi am dat glazura la racit.

Dupa ce prajitura scoasa din cuptor  s-a racit,am adaugat peste ea glazura si ea racita intre timp si apoi am bagat prajiturile la firigider pentru 4 ore. Dupa acest timp,odata prajitura racita complet se poate servi cu moderatie.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page