Retete

RETETA | Tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc

Tarta cu rosii coapte, parmezan si busuioc este un preparat apetisant, ideal pentru weekendurile cand ai invitati la masa.

Ingrediente:

  • 300 g de rosii cherry
  • ulei de masline
  • 50 g de parmezan ras
  • 2 oua
  • 280 ml smantana
  • busuioc proaspat
  • 280 g de faina
  • 140 g de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Amesteca faina cu untul intr-un bol pana cand se omogenizeaza. Adauga 8 linguri de apa rece si amesteca in continuare. Pune aluatul la congelator si lasa-l sa se raceasca bine.

Acopera o tava cu faina si intinde aluatul in ea. Pune-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste.

Intr-o tigaie medie, caleste rosiile in ulei de masline si asezoneaza-le cu sare si piper.

Amesteca intr-un vas ouale si incorporeaza smantana si busuiocul. Adauga amestecul peste tarta, pune rosiile deasupra si presara parmezanul ras la sfarsit. Pune tarta in cuptor pentru inca 20-30 de minute, pana cand se coace si umplutura.

Lasa tarta la racit inainte de a o taia si orneaz-o cu cateva frunze proaspete de busuioc. Serveste-o ca aperitiv, alaturi de un vin rosu Chianti, ideal pentru parmezan.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page