RETETA | Supa cu varza Veloute si pere
Ingrediente:
- 375 ml de vin dulce frantuzesc Sauternes
- 1 1/4 ceasca de zahar
- 1 betisor de scortisoara
- 1 1/2 lingurita de seminte de chimen
- sare Kosher
- 2 pere asiatice
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 6 linguri de unt vegetal
- 1 kg de varza Veloute
- 1 ceasca de supa de legume
- 1 ceasca de smantana vegetala
- cateva felii de paine, taiate cubulete
Mod de preparare:
Amesteca vinul cu zaharul, betisorul de scortisoara, chimenul si sarea intr-o tigaie de marime medie, adauga 3 cesti de apa si fierbe amestecul, amestecand pentru a dizolva zaharul. Adauga perele taiate in jumatate si fierbe-le timp de 25-30 de minute. Dupa ce ai oprit focul, scoate perele si taie-le felii. Lasa-le sa se raceasca si pune-le inapoi in lichidul obtinut.
Prepara crutoane din painea taiata cubulete, dupa ce ai asezonat-o cu ulei de masline si sare. Le poti rumeni in cuptor.
Topeste untul intr-o oala mare si adauga varza taiata marunt si sare dupa gust. Lasa-le sa fiarba 12 minute si apoi incorporeaza supa de legume si inca 6 cesti de apa si mai fierbe supa inca 15 minute, pana cand varza devine moale.
Dupa ce ai luat supa de pe foc, foloseste blenderul pentru a o face cremoasa si fina. Pune-o din nou la fiert timp de 7 minute si mai adauga sare, daca este nevoie. Imparte-o in 7-8 portii si adauga perele, dupa ce le-ai scurs din sosul de vin. Adauga crutoane.
Supa de post cu varza Veloute si pere poate fi servita chiar alaturi de vinul in care au fost fierte perele, este un aperitiv excelent.
Sursa: www.retete.acasa.ro