Retete

RETETA | Pateuri din aluat congelat cu bezele gumate

Aluatul congelat poate fi preparat in nenumarate feluri. Renunta la tartele sau placintele cu branza sau mere si creeaza niste preparate uimitoare si foarte delicioase din aluatul congelat. Iata o reteta savuroasa din care te poti inspira:

Ingrediente:

  • 1/4 cana de zahar
  • 2 linguri de faina alba
  • 1 lingurita de scortiosoara macinata
  • 2 pachete de aluat congelat
  • 16 bezele gumate
  • 1 ceasca de unt sau margarina topita

Glazura:

  • 1/2 ceasca de zahar pudra
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 3 lingurite de lapte
  • 1/4 ceasca de nuci tocate

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius, apoi asaza aluatul in forme de briose mijlocii, tapetate cu hartei de copt. Intr-un castron mic amesteca zaharul tos cu faina si scortisoara.
Trece fiecare bezea prin unt topit si prin zahar, apoi ruleaz-o in aluat. Trece din nou pateul prin unt si pun-l la loc in forma de briosa.
Da pateurile la cuptor pentru 12-15 minute. Amesteca zaharul pudra cu vanilia si laptele intr-un castron mic, apoi presara glazura obtinuta peste pateurile calde.
Serveste pateurile din aluat congelat cu bezele gumate calde, presarate cu nuci.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page