Retete

RETETA | Paste fettuccine cu ciuperci shiitake si busuioc

Pastele fettuccine cu ciuperci shiitake si busuioc sunt un preparat de post rapid si aromat, care te va energiza pentru tot restul zilei.

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • 60 g de ciuperci shiitake
  • 2 lingurite de coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • 1/4 lingurita de sare
  • piper negru macinat
  • 200 g de paste fettuccine
  • 1/2 ceasca de busuioc proaspat

Mod de preparare:
Fierbe pastele in apa cu putina sare timp de 10 minute, al dente, apoi clateste-le in apa rece. Incalzeste uleiul la foc mic, intr-o tigaie medie si caleste usturoiul in el. Adauga ciupercile si gateste-le la o temperatura medie, amestecand ocazional, timp de 5 minute. Adauga coaja de lamaie, sucul de lamaie, sarea si piperul.

Amesteca pastele cu sosul si presara busuiocul proaspat, dupa ce l-ai maruntit.

In mod traditional, acest preparat se serveste alaturi de un vin Sauvignon Blanc sau Pinot Gris, insa avand in vedere ca este perioada postului, le poti servi alaturi de un pahar de limonada cu miere.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page