RETETA | Lasagna vegetariana cu 4 feluri de branza
Ingrediente:
- 2 cesti de dovleac curatat si taiat
- 1 vanata
- 5 rosii
- 500 g de ricotta
- 250 g de branza feta
- 2/3 ceasca de sos pesto
- 2 oua
- sare si piper
- 450 g de sos de rosii
- foi proaspete de lasagna
- 1 1/3 ceasca de mozzarella rasa
- 1 ceasca de parmezan ras
Mod de preparare:
Rumeneste dovleacul la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de 30 de minute. Dupa 15 minute adauga si rosiile langa dovleac si lasa-le sa coaca impreuna. Feliaza vanata in rondele si gateste-o pe un gratar, aproximativ 10-15 minute.
Amesteca ricotta, branza feta, sosul pesto si ouale intr-un bol mediu si asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust. Incorporeaza si dovleacul in compozitie.
Pune jumatate din cantitatea de sos de rosii intr-o tava si apoi intinde 2 foi de paste peste el. Adauga un strat de vinete si apoi unul de compozitie cu branzeturi, aproximativ jumatate din cantitatea totala. Acopera cu inca 2 foi de lasagna si pune deasupra rosiile coapte si restul mixului de ricotta. Presara deasupra o parte din cantitatea de mozzarella si mai adauga 2 foi de lasagna. Toarna restul rosiilor coapte peste, alaturi de mozzarella ramasa. Mai asterne 1 rand de paste si acopera-l cu sosul tomat. Presara parmesan pe deasupra.
Poti servi acest preparat delicios alaturi de un pahar de vin. Daca preferi soiurile albe, opteaza pentru Chardonnay sau Pinot Gris. Daca, insa, esti o impatimita a substantelor bahice de culori sangerii, nu vei da gres cu un Pinot Noir.
Sursa: www.retete.acasa.ro