SANATATE | Ceaiul de tei, un prieten de nadejde al sanatatii tale: combate insomniile si te revigoreaza
In cazul in care vrei sa iti imbunatatesti starea de sanatate, trebuie sa stii ca te poti baza pe ceaiul de tei. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pe care ti le aduce.
Combate insomniile
Daca te confrunti cu insomnii sau cu tulburari de somn, o ceasca de ceai inainte de culcare ar putea fi solutia pentru problemele tale. Motivul: florile de tei au un usor efect sedativ si induc relaxarea, astfel ca ceaiul poate fi consumat cu incredere si atunci cand treci prin perioade foarte stresante sau cand ai parte de evenimente care te solicita atat fizic, cat si psihic.
Amelioreaza simptomele de raceala
Cand esti racit, 1-2 cani de ceai de tei pe zi te vor ajuta sa iti ameliorezi starea. Ceaiul contine vitamina C care intareste sistemul imunitar, dar in acelasi timp are si un efect termogen, in urma caruia este stimulata transpiratia si este reglata temperatura corpului. In plus, ceaiul din flori de tei este benefic si in caz de bronsita, intrucat are o actiune decongestionanta, antiinflamatoare, astringenta si contribuie la eliminarea secretiilor bronsice.
Scade riscul de boli cardiovasculare
Daca suferi de hipertensiune arteriala, poti consuma ceai de tei. Usor, usor, acesta va echilibra tensiunea, dar in acelasi timp va proteja sistemul cardiovascular. Astfel, riscul de aritmii si de alte afectiuni ale inimii este mult diminuat.
Te scapa de febra musculara
Febra musculara apare atunci cand muschii sunt supusi unui efort cu care nu sunt obisnuiti. De obicei, febra nu este altceva decat o tensiune acumulata in muschi, tensiune care dispare cu timpul. Pentru a grabi refacerea tesutului muscular, este recomandat sa consumi ceai din flori de tei, intrucat acesta elimina rapid tensiunile.
Combate retentia hidrica
Retentia hidrica favorizeaza aparitia celulitei, ingreuneaza circulatia sangelui si te ingrasa, insa daca iti faci un obicei din a consuma ceai de tei, vei scapa de aceasta problema. Motivul: acest tip de ceai are o actiune diuretica si favorizeaza eliminarea apei din tesuturi. De asemenea, curata eficient rinichii.
Protejeaza pielea
Ceaiul de tei este si un aliat de incredere al pielii tale. Datorita continutului ridicat de substante antioxidante (flavonoizi in special), el combate actiunea radicalilor liberi si previne degradarea celulara, astfel ca pielea imbatraneste mai greu.
Cum prepari cel mai bun ceai de tei
Ceaiul de tei este destul de pretentios la preparare si trebuie consumat cu moderatie, adica nu mai mult de 3 cani pe zi. Consumat intr-o doza mai mare, ceaiul de tei poate da palpitatii si o stare de agitatie.
Pentru prepararea unei cani perfecte de ceai de tei este indicat sa folosesti doar flori uscate. Peste o lingura de flori sau un pliculet se toarna o cana de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 3-4 minute, dupa care se consuma cat mai repede. Nu este indicat sa consumi ceaiul de tei dupa ce a devenit rosiatic, intrucat este toxic.
Sursa: www.sanatate.acasa.ro