RETETA | Ruladă de omletă
- 6 gălbenușuri
- 6 albușuri
- 300 g brânză sfărâmată
- 1 pahar cu lapte călduț
- 6 linguri rase cu făină
- 1 linguriță cu unt (cât o nucă) topit
- ½ linguriță cu praf de copt
- Smântână
- Cașcaval
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
1.Amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, piper după gust și toarnă încet deasupra laptele și untul.
2.Separat, bate spumă albușurile cu un praf de sare și într-un castron cerne făina împreună cu praful de copt.
3.Încorporează amestecul de făină în cel de gălbenușuri, iar la final, cu mișcări de jos în sus, spuma de albușuri.
4.Toarnă compoziția de ompletă pe tava mare tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul înfierbântat pentru 25 de minute.
5.Între timp, amestecă brânza cu un smântâna, cât să obții o compoziție cremoasă și nu foarte lichidă.
6.Scoate foaia de omletă, întinde repede amestecul de brânză și rulează. Presară deasupra cașcaval ras și mai dă la cuptor 10 minute., Servește rulada de omletă fierbinte cu smântână deasupra sau roșii și castraveți și pâine de casă.
Sursa: www.ecuisine.ro