Marţi, am depus la Parlament o iniţiativă legislativă, un proiect de lege privind stabilirea unor măsuri pentru buna desfăşurare a alegerilor şi a referendumului din România.
Mai concret, aceasta vizează monitorizarea video a secţiilor de votare cu ajutorul unor sisteme de supraveghere. Propunerea presupune, în primul rând, utilizarea infrastructurii de supraveghere folosită cu ocazia examenelor şcolare (bacalaureat, olimpiade), iar în secţiile de votare care nu posedă astfel de echipamente, Ministerul Afacerilor Interne este însărcinat să asigure infrastructura necesară.
Un astfel de demers a mai fost încercat, fără succes însă, în anul 2009, atunci când Guvernul a emis Hotărârea de Guvern nr. 1045 privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2009.
Am solicitat dezbaterea acestui proiect de lege în procedură de urgenţă pentru ca el să fie adoptat înaintea organizării alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2014.
Vreau să vă spun că, pentru depunerea acestui proiect de lege, am obţinut semnături de la colegi parlamentari de la PDL, PNL, UDMR, de la grupul minorităţilor naţionale, mai puţin de la PSD.
Cum apără USL infractorii
Vreau să precizez că sunt unul din parlamentarii care am votat pentru arestarea preventivă a deputatului PSD Vlad Cozma acuzat de trafic de influenţa.
Părerea mea este că parlamentarii care au acţionat pentru blocarea justiţiei, refuzând arestarea preventivă a unul parlamentar al puterii acuzat de corupţie, au acţionat ca un grup infracţional organizat, care reprezintă interesele unei găşti, nicidecum ale cetăţenilor.
Am mai spus-o şi atunci când a fost supusă la vot legea privind superimunitatea parlamentară, promovată de USL, nu consider că senatorii şi deputaţii au nevoie de altă imunitate decât cea pentru declaraţiile politice.
Adevărul este că, sub mult hulita conducere a statului de către Traian Băsescu, justiţia a început să funcţioneze bine, iar cei care sunt puşi pe jefuit banul public – pentru că efectiv îl au pe mână şi nu se pot abţine, mă refer la oamenii puterii – s-au speriat şi vor cumva să se pună la adăpost, să facă încât legea penală să nu se aplice pentru ei.
Eu, sincer, nu cred că asta au vrut cetăţenii acestei ţări atunci când au votat schimbarea. Este evident că cetăţenii, alegătorii, au fost păcăliţi cu o mare nesimţire.
Modificarea Constituției
Şi dacă tot veni vorba de modul discreţionar în care USL îşi manifestă puterea, vreau să fac o referire şi la tentativa lor de violare a Constituţiei.
USL a redactat un proiect de revizuire a Constituţiei prin care vrea sa distrugă, să subjuge și să fure România.
Au propus 128 de puncte de revizuire din care 111 sunt, potrivit Curţii Constituţionale a României, cu probleme de neconstituţionalitate.
Vă dau doar câteva exemple, chiar dacă nu e o ştire locală, dar îi priveşte şi pe cetăţenii judeţului Botoşani, că şi ei trăiesc în România:
– Chemarea la raport în fața Parlamentului a persoanelor fizice și juridice. Astfel Parlamentul devine organ de anchetă care încalcă puterea judecătorească.
– Acordarea superimunității prin Constituție pentru aleşi.
– Limitarea atribuţiunilor preşedintelui (care este ales prin vot direct). Prevederea care îi limitează prețedintelui posibilitatea de a nominaliza premierul.
– Nu mai e garantat dreptul de proprietate privată, drept caracteristic statelor democratice.
– Guvernul devine agent pentru corporații miniere, ceea ce afectează PROPRIETATEA și EXCLUSIVITATEA STATULUI ASUPRA RESURSELOR!
– USL dorește ca statul să nu mai fie responsabil financiar pentru cetațenii cărora le încalcă drepturile! Statul trebuie sa raspundă pentru prejudiciile aduse persoanelor prin acte administrative, juridice și financiare! Statul nu poate îngrădi dreptul cetățenilor la a fi despagubiți!
– Limitarea competenţelor Avocatului Poporului.
– Afectarea caracterului unitar al statului roman prin trei articole! Doresc să introducă subunități teritoriale pe principii etnice, să recunoască folosirea altor simboluri naționale decât cele românești și să aibă organisme de decizie paralele cu cele ale statului român!
– USL dorește să îngrădescă dreptul electoral de a alege și a fi ales persoanelor care nu au avut în ultimele șase luni dinaintea alegerilor domiciliul sau rețedința în țară
– USL a dorește ca hotărârile Parlamentului să nu mai poată fi cenzurate de Curtea Constituțională.
Ţinând cont de cele prezentate, eu pun o întrebare la care cetăţenii ar trebui să reflecte şi să găsească un răspuns – este vorba de incompetenţă, iresponsabilitate sau pur şi simplu de rea intenţie?
Eu cred că toate la un loc şi rea intenţie mai mult.
Referitor la transferul terenurilor armatei către municipalitatea botoşăneană
Ca un om care, alături de fostul primar Cătălin Flutur, am lucrat ani de zile la documentaţia necesară transferului şi care am fost de nenumărate ori la MApN pentru a rezolva această problemă – inclusiv ca parlamentar am făcut demersuri în acest – am acum o mare dilemă.
Trebuie să recunosc că angajamentul iniţial dintre municipalitate şi MApN a fost schilodit şi nu mai sunt sigur că Primăria Botoşani a făcut o afacere bună cu acest transfer.
Pentru că municipalitatea a făcut nişte investiţii pentru armată (a amenajat un nou poligon) şi acum e nevoită să dea MApN jumătate din locuinţele pe care urmează să le construiască acolo.
Prin urmare, judecând după valoarea acestor construcţii, cu tot cu utilităţi şi căi de acces, comparativ cu valoarea a vreo 40 de ha de teren, din care foarte puţin este de calitate (restul fiind foarte afectat de alunecări), chiar înclin să cred că actualul primar este posibil să-şi fi luat un angajament păgubos.
Stiţi foarte bine că iniţial era vorba de 80 de ha de teren, nu de 40. Nu cred că armata a dat terenul bun, construibil, şi l-a păstrat pe cel afectat de alunecări. Sunt convins că e chiar invers.
Cam astea sunt marile izbânzi ale primarului actual.
Mari eşecuri de fapt.
În ceea ce priveşte descentralizarea și regionalizarea României
Este un alt eşec de răsunet al actualei puteri, prin care au dorit tranșarea României în niște hălci grase care să fie împărțite dulăilor puterii – baronilor locali, ăştia care pe rând dau subsemnatul la DNA.
Problema regionalizării a fost prezentată inițial ca o măsură administrativă, necesară pentru atragerea într-un mod mai eficient a fondurilor europene și dezvoltarea armonioasă a regiunilor.
Esența ideii inițiale, pentru care s-a propus regionalizarea, s-a pierdut însă, fiind ulterior abordată doar ca o împărțire a moșiilor între baronii USL, pentru concentrarea fondurilor bugetare și a puterii regionale în mâinile acestora.
A fost o abordare în care cetățeanul de rând nu a contat, iar un județ ca Botoșaniul nu avea decât de pierdut, pentru că acesta, din punct de vedere instituțional, urma să fie golit de conținut, iar ca entitate administrativ-teritorială, urma a deveni și mai izolat.
N-au reușit.
Și atunci au pus carul înaintea boilor. Au dat Legea descentralizării, o lege declarată neconstituţională în întregul său de către CCR. Dar ei au reorganizat deja nişte instituţii, în spiritul acesteia, şi nu am văzut acum să revină la forma iniţială de organizare.
Având în vedere aceste considerente, vreau să vă anunţ că sunt unul din semnatarii moţiunii simple pe tema descentralizării depuse împotriva Guvernului Ponta.
Despre cum ne minte USL și Guvernul Ponta
Aş vrea să vă mai dau un exemplu despre cum ne minte pe faţă Ponta şi guvernul său.
Cum ne spune USL că românul trăieşte mai bine de când sunt ei la putere, fără ca acesta să-şi dea seama.
Şi vă spun de ce nu-şi dau sema.
Pentru că ni s-a raportat anul trecut o creştere economică de 3,5%, faţă de 1,6% prognozat, în condiţiile în care Guvernul a recunoscut că are încasări la buget mai mici cu 10 miliarde de lei noi.
Vasăzică traiul mai bun al românilor şi creşterea economică este doar pe hârtie.
Deci e minciună domnilor!