InternationalStiri

INTERNATIONAL | Rusia creaza o noua structura militara

Surse din cadrul Statului Major General al armatei ruse au anuntat luni ca in cursul acestui an va fi creata o noua structura militara, care va avea misiunea de a apara interesele nationale ale Rusiei in Arctica.

„Numarul districtelor militare ale Rusiei nu se va modifica, vor ramane in continuare patru, la care se va adauga o noua si puternica structura militara – Comandamentul strategic unic, creat pe baza Flotei de Nord”, au declarat sursele citate de ITAR-TASS.

Citand surse proprii, RIA Novosti precizeaza, la randul ei, ca din viitoarea structura vor face pentru Flota de Nord, brigazile arctice, unitati ale fortelor aeriene militare, ale celor de aparare aeriana, organe de conducere. „Este vorba atat de asigurarea protectiei pentru traseele maritime nordice, cat de protejarea resurselor de pescuit, a zacamintelor de hidrocarburi si, cel mai important, de securizarea regiunilor din nordul statului”, au declarat sursele RIA Novosti.

Contactati de presa, reprezentantii Ministerului rus al apararii au declarat ca procesul de refacere a infrastructurii militare din zona arctica a demarat deja. Pe viitor sunt planficate lucrari de adaptare la nevoile momentului a aerodromurilor Taksi, Narian-Mar, Amderma, Anadyr, Rogachevo si Nagurskaia.

Publicatia Vzgliad aminteste ca statutul international al perimetrului arctic face, in momentul de face, obiectul unor dispute, in special, intre SUA, Canada, Rusia, Danemarca, Elvetia, Norvegia si Finlanda. Conform ultimelor studii, aceasta zona ar putea ascunde aproape 12% din totalul rezervelor mondial de petrol.

Sursa: http://incomemagazine.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page