Stiri

NATIONAL | Ion Ţiriac va construi un patinoar olimpic în Bucureşti

Fostul tenismen Ion Ţiriac a declarat că va investi 3 milioane de euro pentru construirea unui patinoar în Bucureşti.

Anunţul vine la doar două săptămâni după ce afaceristul a declarat că va dona 100 de milioane de dolari pentru înfiinţarea unei fundaţii a sportului românesc, cu condiţia ca respectiva fundaţie să fie scutită de taxe. În plus, în urmă cu trei săptămâni, după tragedia din Apuseni în care au murit studenta Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan, Ţiriac a donat statului român un avion medical de 2 milioane de dolari, complet echipat, pentru intervenţii de urgenţă.

În cadrul acestei săptămâni, Ion Ţiriac are programată o întâlnire cu reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, în cadrul căreia se vor discuta detaliile legate de construcţia patinoarului.

Din primele informaţii, Primăria ar urma să îi doneze lui Ţiriac un teren pe care să construiască patinoarul olimpic, termenul de execuţie fiind de cel mult un an. După ce patinoarul va fi dat în folosinţă, de bunul mers al acestuia se vor ocupa reprezentanţii Primăriei.

În urmă cu un an şi jumătate, Ţiriac a construit în zona Granitul un complex sportiv cu un teren de fotbal, unul de fotbal pe nisip, două terenuri multifuncţionale (tenis, handbal, volei) şi un teren de baschet.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page