RETETA | Inimioare din ciocolata
Ingrediente:
- 60 ml smantana;
- 2 batoane de ciocolata cu alune, tocate marunt;
- 110 g ciocolata neagra, faramitata;
- 6 linguri zahar pudra;
- 2 oua;
- 2 galbenusuri;
- 350 g faina de patiserie;
- 120 g unt, rece.
Mod de preparare:
Pentru a realiza forma din aluat, ai nevoie sa amesteci faina, 4 lingurite de zahar si untul cu ajutorul unui robot de bucatarie. Cand mixtura incepe sa semene cu un pesmet, adauga un ou, usor batut. Da forma de cerc aluatului si lasa-l la rece timp de 30 de minute.
Dupa ce tapetezi 4 forme de copt de marime medie cu putin unt, taie 4 cercuri din aluat si apoi asaza-le in tavi, lipindu-le bine de fiecare margine. Mai da-le la rece 10 minute.
Inainte de a le baga la cuptor, asaza peste aluat hartie de copt si umple apoi formele cu orz nefiert. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si coace-le timp de 12 minute. Indeparteaza apoi orezul si hartiile si mai lasa-le timp de 5 minute in cuptor.
Amesteca ciocolata neagra cu smantana si pune-le pe foc mic. Amesteca pana ce se topeste ciocolata, timp de 3-4 minute.
Cu un mixer, bate galbenusurile, cu 2 lingurite de zahar si 1 ou. Adauga mixtura de ciocolata si continua sa amesteci. Inainte de a turna compozitia in formele de patiserie, adauga cele 2 batoane de ciocolata in parti egale.
Coace la foc mai mic, da la cuptor 20-25 de minute. Inainte de a servi, tapeteaza ciocolata cu zahar pudra in forma de inimioara si lasa la rece timp de 2 ore.
Serveste inimioarele din ciocolata alaturi de un pahar de sampanie.
Sursa: www.retete.acasa.ro