Stiri

NATIONAL | Liberat din Penitenciarul Botoșani în 2011 și aflat în Austria, Tcaciuc mai primește o condamnare de 4 ani închisoare

Un nou dosar de evaziune fiscală care îl are în prim-plan pe controversatul om de afaceri Severin Tcaciuc a fost finalizat recent la Judecătoria Suceava. Este vorba de un dosar înaintat instanţei de judecată în martie 2008 şi care a durat mai bine de cinci ani şi jumătate. Având în vedere timpul lung scurs din momentul comiterii faptelor şi data condamnării, multe dintre infracţiuni s-au prescris.

În cazul lui Severin Tcaciuc procesul a încetat ca urmare a prescripţiei răspunderii penale pentru două infracţiuni de evaziune fiscală, trei infracţiuni de folosire cu rea-credinţă a creditului de care s-a bucurat societatea în scopuri contrare intereselor acesteia, în folosul său propriu şi pentru a favoriza o altă societate în care a avut interese în mod direct, şi câte o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual, uz de fals şi folosire de acte false la autoritatea vamală. Afaceristul a fost găsit vinovat şi condamnat la câte 4, 3 şi respectiv 2 ani de închisoare pentru trei infracţiuni de evaziune fiscală. Pedepsele i-au fost contopite şi va avea de executat pedeapsa cea mai grea, adică 4 ani de închisoare. Soluţia de la Judecătoria Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţele superioare.

În acelaşi dosar a mai fost judecată şi Aneta Tcaciuc, soţia lui Severin Tcaciuc. Faţă de aceasta s-a încetat procesul penal pentru o infracţiune de evaziune fiscală, pentru două fapte de folosire cu rea-credinţă a creditului de care s-a bucurat societatea în scopuri contrare intereselor acesteia, în folosul său propriu şi pentru a favoriza o altă societate în care a avut interese în mod direct, dar şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Aneta Tcaciuc a fost condamnată însă la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată, faptă comisă în perioada 2001-2002 la SC Truck Trans SRL Bosanci.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page