Alte sporturiSport

SPORT | Înfrângere categorică a Simonei Halep, care părăsește turneul australian

Românca a fost învinsă de Dominika Cibulkova, a 24-a jucătoare a lumii, cu 6-3, 6-0
Încordată, emoţionată, copleşită, lipsită de energie. Aşa a fost Simona Halep în primul set al întîlnirii din sferturile de finală de la Melbourne. Cu ochii ascunşi sub cozorocul albastru închis, ea şi-a consumat trăirile departe de privirile tuturor. În jocul ei însă s-a văzut totul. Ezitarea, poate frica de semifinală. În timp ce Cibulkova şi-a expus încrederea încă de la prima minge. Cu pumni strînşi şi ţipete de lupte. Slovaca a făcut break chiar din primul game în care Simona a servit. Nimic din sclipirile din meciul cu Jankovici nu-şi făcea loc pe teren, adversara ei continuînd să adune cifre pe tabelă. În game-ul al şaptelea au existat unele semne de slăbiciune şi din partea slovacei, care a făcut trei duble greşeli, permiţându-i Simonei să-şi ia înapoi break-ul. Însă n-a rezistat prea mult aproape de ea pentru că şi-a cedat din nou serviciul. Şi s-a făcut 5-3. N-a fost nevoie de prea multe schimburi de mingi pentru ca slovaca să încheie setul cu 6-3. Managerul Simonei, Virginia Ruzici, care a comentat pentru Eurosport, s-a mirat de viteza mică pe care o au serviciile Simonei, ea gîndindu-se că poate plasturele aflat pe umărul drept diminuează jocul lui Halep.

Nici setul al doilea nu avea să aducă prea multe lucruri bune de partea Simonei. Agresivitatea pe care şi-o doreşte de fiecare dată românca era în jocul adversarei. Doar reverul mai aducea cîte o strălucire în evoluţia Simonei. S-a făcut rapid 4-0, cu două break-uri. Şi semifinalele erau foarte departe, al fel ca Australia pentru cei din România. Semnele de frustrare au apărut şi ele. Umeri căzuţi, urme de tristeţe pe faţă şi dorinţa de a arunca racheta. S-a terminat 6-3, 6-0.

Simona rămîne cu realizarea celei mai bune performanţe în turneele de Mare Şlem, dar şi cu locul 10 pe care îl va ocupa de luni.

17 lovituri cîştigătoare a reuşit Dominika Cibulkova, în timp ce Halep a avut doar 9

25 de greşeli neforţate a făcut Halep, iar adversara sa 16

60 de minute a durat partida dintre Halep şi Cibulkova

238.000 de dolari va primi Simona pentru atingerea sferturilor de finală

Sursa: www.gsp.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page