Politic

POLITIC | Crin Antonescu: Hai sa facem macar in 2014 un pact minimal: nici eu, nici presedintele, nici premierul sa nu mai spunem minciuni si grozavii in fata poporului si despre popor

Presedintele Senatului, liderul USL Crin Antonescu, l-a acuzat marti seara pe presedintele Traian Basescu ca “a facut afirmatii grave, profund neadevarate, care pot induce oamenii in eroare” in declaratia de presa sustinuta la Cotroceni. “Victoria Nuland a transmis un mesaj public in Romania, un mesaj clar, corect. Ceea ce partenerii nostri americani aveau de spus, a fost spus. Nuland s-a referit explicit la preocuparea pentru respectarea justitiei, a domniei legii, o preocupare fireasca, prieteneasca. Dar niciun oficial american nu a sugerat vreodata, oricat de abil, ca Romania este cu un picior in prapastie, despre starea de izolare a Romaniei sau iminenta unei asemenea posibilitati”, a spus Antonescu.

“Ce se intampla in Romania astazi de suntem pe marginea prapastiei? Nu avem legi democratice? Eu cred ca da. Nu avem stat de drept? Eu cred ca da. Da, am dat un Cod (penal, n.r.) gresit, revenim asupra lui. Si mai avem acel proiect care a fost dezbatut, privind amnistierea si gratierea, care nu a fost votat si nu va fi votat. Care sunt amenintarile mele, ale lui Victor Ponta la statul de drept? Nu poti veni ca presedinte, si sa mai si spui ca nu vrei sa fie interpretate politic, si sa spui asemenea lucruri”, a continuat el.

“Hai sa facem, macar in 2014, un an greu, un pact minimal: nici eu, nici presedintele, nici premierul sa nu mai spunem minciuni si grozavii in fata poporului roman si despre poporul roman. Un minim respect si macar intelegerea de a nu ne mai defaima tara, de a nu mai veni presedintele sa spuna ce n-a spus emisarul american. (…) Cred ca nu ii cer mult sa se comporte, macar in aceasta ultima parte a mandatuluui sau, cu mai multa demnitate”, a mai spus liderul liberal.

Sursa: www.hotnews.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page