DiverseImportant

DIVERSE | Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Iarna este anotimpul în care poţi să te distrezi în cele mai interesante feluri. Să mergi la o plimbare, să te dai cu sania, să arunci cu bulgări. Sau să patinezi.

În lume sunt cu siguranță sute de patinoare. Localnici sau turiști, fiecăruia îi place să se dea cu patinele. Cu prietenii, cu iubita sau singur cu căștile în urechi: e o plăcere să patinezi.

Așadar, îți prezentăm 10 cele mai impresionante patinoare din lume. 

1. Lac de Joux. Elveţia.

Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Cu certitudine cel mai mare patinoar din lume poate fi numit lacul muntos Joux ( Lac de Joux ) din Elveția.  Cu o suprafață de aproape 5.000.000 de metri pătraţi, în acest loc vin să patineze turisti din toată Europa. Lacul nu este doar frumos, dar şi special: se îngheață timp de doar două săptămâni pe an. Prin urmare , iubitorii de patinaj aşteaptă aceste zile cu nerăbdare. În această perioadă aici au loc competiţii de patinaj artistic, precum şi Carnavalul de gheaţă.

2. Lacul Patersvoldsemer. Olanda.

Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Aproape cât jumătate din lacul Joux, situat la sud-vest de orașul olandez Groningen. Cu o suprafață de 2,7 milioane metri pătraţi, Patersvoldsemer este parte a lacurilor Groningen – Drenthe. În perioada caldă a anului aici vin turiști pentru a se plimba cu barca. Iarna însă lacul se transformă într -un imens patinoar. Acest lac este considerat cel mai lung patinoar, întins pe mai mult de 10 km .

3. Canalul Rideau. Canada.

Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Locul al treilea în clasament îl ocupă Canalul Rideau din Canada, cu o suprafaţă de 1.620.000 metri pătraţi.  Canalul se întinde aproape prin tot centrul capitalei Ottawa, și este de remarcat faptul că iarna localnicii folosesc patinele pentru a se deplasa dintr-un capăt în altul. Oficialii orașului au inventat chiar și semne specifice pentru patinatori: verde – mergi mai departe, roșu – prea cald.

4. Patinoarul artificial din Mexico City. Mexic.

Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Patinoarul de gheață situat în centrul orașului Mexico. Dimensiunea sa ajunge la 32.000 de metri pătraț. Acesta a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai mare patinoar artificial din lume. Pentru a menține gheața, sub patinoar sunt conectate țevi pe o lungime de 74 de mile, care mențin o temperatură constantă.

5. Patinoarul din parcul Gorki, Rusia.

Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Dimensiunea patinoarului este de 15 000 metri pătrați. Acesta este format din patru sectoare : dans, pentru copii, pentru hochei și cel de bază  De-a lungul patinoarului este un pod de lemn special.

6. Piața Roșie din Moscova. Rusia.

Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Principalul patinoar al Rusiei – Piața Roșie din Moscova, deja de 6 ierni consecutive devine patinoarul preferat al moscoviților. Ocupă o zecime din Piața Roșie, iar pe teritoriul său de 2700 metri pătrați nu se dau doar cu patinele, ci sunt organizate și meciuri de hochei sau reprezentații. În apropiere este ridicat un oraș fabulos din lemn.

7. Wollman Rink. New York, SUA.

Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Aproape de aceeași dimensiune (2600 metri pătrați) este și patinoarul din orașul New York. Wollman Rink: spațios, frumos, dar cel mai important – a devenit o legendă datorită numeroaselor scene romantice care s-au filmat aici pentru filmele de la Hollywood. În realitate, patinoarul este la fel de frumos ca și în film, și asta e cel mai important. Apropo, are 64 de ani.

8.  Patinoarul din Paris. Franța.

Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Primăria orașului Paris în fiecare an îi bucură pe locuitori, dar și pe turiști cu patinoarul amplasat chiar lângă peretele Primăriei. Dimensiunea acestuia este de 1635 metri pătrați.

9. Seefeld, Austria.

Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Acest sat tirolez liniștit poate concura cu cele mai bune stațiuni de schi internaționale. Există toate condițiile pentru practicarea sporturilor de iarnă, mai ales schi. Cu toate acestea, cei care încă mai au energie după schi, sunt invitați la un patinoar cu o dimensiune de 1500 metri pătrați,  deschis din decembrie până în martie în zona Zillertal.

10. Patinoarul de pe Turnul Eiffel. Paris, Franța.

Cele mai frumoase 10 patinoare din lume (Foto)

Nu este cel mai mare patinoar( doar 200 metri pătrați), însă cu siguranță este cel mai romatic, deoarece este situat în inima Parisului, chiar în Turnul Eiffel, la o înălțime de 57 de metri. Patinoarul oferă vizitatorilor și o panoramă uimitoare asupra orașului. Atmosfera din acest loc este amplificată de muzica franceză și de efectele luminilor. În plus, aici găsești cafea fierbinte, vin fiert și alte băuturi. Acest patinoar este activ doar până pe 31 ianuarie.

Sursa: http://yupi.md/cele-mai-impresionante-10-patinoare-din-lume-foto/

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page