Stiri

NATIONAL | Începe vânătoarea de la Balc, sursă de profit pentru sătenii tocmiţi ca hăitaşi. Primii sosiţi: Ion Ţiriac, Wolfgang Porsche şi prinţul Dimitrie Sturdza

Sâmbătă este prima zi de vânătoare la Balc, în judeţul Bihor, care aduce în România câţiva dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni din Europa. Proprietarul companiei producătoare de autoturisme de lux Porsche, primarul din Monte Carlo, Georges Marsan, şi designerul brand-ului Cartier, Alfred Baumhauer, sunt câţiva dintre invitaţii lui Ion Ţiriac la vânătoarea de mistreţi. Pe domeniul de la Balc au sosit printre primii gazda vânătorii, Ion Ţiriac, Wolfgang Porsche şi prinţul Dimitrie Sturdza.

Invitaţii lui Ion Tiriac la vânătoare de pe domeniul de la Balc au fost întâmpinaţi de un grup de protestatari de la o organizaţie pentru protecţia animalelor. Ei au amenajat un teren de tenis şi au afişat mesaje prin care cer oprirea uciderii animalelor.

Angajaţii omului de afaceri Ion Ţiriac nu au timp nici să respire, nici să dea detalii despre pregătiri. Totul trebuie să fie impecabil până când primii oaspeţi vor ajunge în România. De altfel, vânătoarea de la Balc este o sursă de profit pentru săteni, tocmiţi ca hăitaşi.

Printre ei s-a numărat anii trecuţi şi Ioan Gârba, care a primit 150 de lei pentru o zi de muncă. „Dimineaţa la 7 mergeai acolo şi la 8 te lăsau afară. Acesta era programul lor făcut de Ion Ţiriac. Ne scoteau afară la goană şi strângeam porcii pe linie ca să-i poată împuşca”, povesteşte localnicul.

În discreţie maximă, la vânătoarea de anul trecut au participat 34 de invitaţi, printre care şi Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.Despre oaspeţii de anul acesta nimeni din localitate nu suflă o vorbă, dar primarul din Balc lasă de înţeles că vor veni în România nume mari. „Ne mândrim că în fiecare an în ultima perioadă vin la vânătoare personalităţi din întreaga Europă împreună cu domnul Ion Ţiriac. Pentru comuna Balc este o onoare, este o cinste”, afirmă edilul Arsenie Maroşan.

În urmă cu un an, oamenii de afaceri au împuşcat 254 de mistreţi. Toată carnea a fost donată căminelor de bătrâni şi copii, ca şi anul acesta, după ce va fi analizată de inspectorii sanitar-veterinari.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page