ImportantMeteo

METEO | Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

În următoarele două săptămâni vreme va fi mai rece decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a ţării. Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale ale perioadei, în următoarele săptămâni, iar cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în prima parte a intervalului, potrivit estimărilor publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 20 noiembrie – 2 decembrie.

În Moldova, vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit pe tot parcursul intervalului cu medii ale maximelor ce se vor situa între -2 și 1 grad, exceptând zilele de 26 și 27 noiembrie, când vor fi în medie valori diurne până în jurul valorii de 4 grade. Media minimelor termice va fi cuprinsă între -4 și -1 grad în nopțile din perioadele 20 – 22 și 26 – 29 noiembrie, iar în rest se vor situa în general între -8 și -6 grade, local chiar și sub pragul gerului în nopțile de 23 și 24 de grade.

Se vor semnala precipitații însemnate cantitativ în ziua de 19 noiembrie și slabe cantitativ în 20, 21, 27 și 28 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

LA MUNTE
Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului, astfel media maximelor va fi cuprinsă între -4 și 0 grade, exceptând perioada 24 – 27 noiembrie, când vor fi în medie valori termice în jurul a 3…4 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, iar în ultimele nopți spre -10…-8 grade.
Vor fi precipitații moderate cantitativ în 19 noiembrie și slabe în zilele de 20 și 21 noiembrie, dar și în perioada 26 – 29 noiembrie.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page