ImportantLocal

LOCAL | A patra ediție a Seminarului Eminescu, la Botoșani

A patra ediție a Seminarului Eminescu, organizat de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, va avea loc în perioada 18-20 octombrie.  La atelierele din acest an, moderate de prof. Daniela Petroșel (Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava), participanții vor disuta pe două texte eminesciene: Sărmanul Dionis și Andrei Mureșanu.

Derulat sub semnul Centenarului, seminarul va întruni studenți  și profesori de la universitățile din țară, Republica Moldova și Ucraina: Universitatea ”Al.I. Cuza” din Iași, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat ”Dimitrie Cantemir” din Chișinău, Universitatea Națională ”Yuriy Fedkovych”  din Cernăuți.

Lucrările Seminarului vor debuta, în data de 18 octombrie, cu o conferință –   La Centenar. Libertatea ca dimensiune culturală –, susținută de scriitorul Adrian Alui Gheorghe la Colegiul Național ”A.T. Laurian”, începînd cu ora 13.00, și Lecturi lirice, începînd cu ora 17.00, la Memorialul Ipotești.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page