ImportantLocal

LOCAL | Alegeri locale parțiale la Nicșeni

Guvernul a aprobat organizarea de alegeri parțiale acolo unde edilii și-au sfârșit mandatul înainte de termen.

Alegătorii din 16 orașe și comune își vor vota pe 5 noiembrie noii primari.

Între aceste localități se numără și municipiul Deva. Aici, funcția de primar este vacantă din aprilie, când Mircia Muntean a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

Alegerile parţiale vor fi organizate în municipiul Deva – judeţul Hunedoara, precum şi în comunele Bocsig – judeţul Arad, Nicşeni – judeţul Botoşani, Călăraşi – judeţul Cluj, Pantelimon şi Bărăganu – judeţul Constanţa, Teleşti – judeţul Gorj, Balş – judeţul Iaşi, Bîrghiş – judeţul Sibiu, Drăgoieşti – judeţul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia – judeţul Teleorman, Checea – judeţul Timiş,  Oşeşti – judeţul Vaslui şi Vlădeşti – judeţul Vâlcea. Totodată, vor fi organizate alegeri parţiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judeţul Constanţa.

Campania electorală va începe în 22 octombrie şi se încheie în 4 noiembrie, ora 7:00.
Comuna Nicșeni a rămas fără primar după ce Ioan Gaidur și-a pierdut mandatul în urma condamnării definitive la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei.

Fondurile necesare în vederea organizării alegerilor locale parțiale din data de 5 noiembrie se ridică la 4,368 milioane lei și vor fi alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page