ImportantLocal

LOCAL | Cererile pentru Bani de liceu pot fi depuse până la 1 octombrie

Elevii provenind din familii cu o situaţie modestă pot depune cereri pentru a fi incluşi în categoria beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”.

Programul continuă şi în acest an şcolar şi se adresează elevilor care urmează, la cursuri de zi, liceul sau învăţământul profesional şi care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maxim 150  de lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă.

Sprijinul financiar de 180 de lei se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

1 octombrie 2017 este termenul limită pentru depunerea cererilor de acordare a bursei lunare în valoare de 180 lei.

Cererile se depun la secretariatele liceelor în care sunt înscrişi solicitanţii. În perioada 1-23 octombrie vor fi efectuate anchete sociale şi va fi evaluată de comisii eligibilitatea cererilor depuse, urmând ca pe 28 octombrie să fie publicată lista beneficiarilor. În intervalul 28 octombrie-2 noiembrie pot fi depuse contestaţii, care urmează să fie soluţionate până pe 6 noiembrie.

În anul şcolar trecut au primit bani de liceu 2.696 de elevi din județul Botoșani iar alte câteva sute au pierdut acest ajutor acordat de stat din cauza absenţelor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page