ImportantLocal

LOCAL | Un profesor excepţional va fi “Cetăţean de onoare” al municipiului Botoşani

Cătălin Flutur, primarul municipiului a iniţiat şi proiectul de hotărâre privind acordarea Titlului Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani şi profesorului Luisian Grigore, coordonatorul Cercului de fizică aplicată de la Palatul Copiilor.

Numit şlefuitorul de genii, el a obţinut de-a lungul anilor rezultate remarcabile cu copiii pe care i-a introdus în lumea izicii aplicate, electronicii şi roboticii.

„Acest inimos profesor nu predă elevilor săi doar matematică şi fizică. Este artizanul unor domenii noi: robotica şi inventica. Cu o experienţă didactică de peste 20 de ani, Grigore Luisian a fost selecţionat în Liga Profesorilor Excepţionali unde se află între primii 10 cei mai buni profesori. Modest cu el  însuşi, Grigore Luisian vorbeşte doar despre elevii săi de la Palatul Copiilor din Botoşani care au obţinut majoritatea locurilor I la concursurile preuniversitare naţionale şi internaţionale de electronică şi robotică. Elevii săi, fie că provin din clasele gimnaziale sau de liceu, stârnesc admiraţia juriilor şi chiar a celor de la N.A.S.A. Invenţii precum braţul robotic, roboţii de luptă, robotul umanoid (primul din România) au depăşit barierele SF-ului devenind realităţi la Botoşani”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page