ImportantLocal

LOCAL | Investiții tăiate de la finanțare de Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării a anunțat că mai multe obiective importante din municipiul Botoșani, prinse inițial pe lista de investiții nu vor fi finanțate.

Prin respectiva adresă, Autoritățile locale au fost înștiințate că nu există resurse financiare suficiente pentru finanțarea investițiilor promovate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, fiind vorba în principal de reabilitare și modernizare străzi, precum și de investiții la unități de învățământ.

Au fost respinse de la finanțare lucrările de reabilitare a sălii de sport de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, amenajarea pistei de atletism sau terenuri de sport la Liceul cu Program Sportiv, consolidarea şi restaurarea Teatrului “M. Eminescu”, lucrările de consolidare şi reabilitare la Colegiul Național “A.T. Laurian” corpul vechi, reabilitare sală de sport la Şcoala Gimnazială “Elena Rareş” Botoşani, reabilitarea şi modernizarea străzilor Alexandru cel Bun, Crinilor, Dimitrie Bolintineanu, Ion Creangă, Iuliu Maniu şi Nicolae Iorga.

În schimb municipiul Botoșani va primi finanțare pentru reabilitarea străzii Drumul Tătarilor precum și pentru documentaţii şi lucrări care vor fi efectuate la serie de şcoli din municipiul Botoşani.

“Pentru o serie de unități de învățământ s-ar părea că nu vom primi un aviz  de la DSP în momentul de faţă pentru că nu este lămurit încă modul de administrare a acelor şcoli, dar noi lucrăm la aceste documentaţii şi le vom depune în timp util”, a mai afirmat primarul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page